ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

“Γυναικών… Μονόλογοι” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

monologi_01
monologi_02
monologi_03
monologi_04
monologi_05
monologi_06
monologi_07
monologi_08
monologi_09
monologi_10
monologi_11
monologi_12
monologi_13
monologi_14
monologi_15
monologi_16
monologi_17
monologi_18
monologi_19
monologi_21
monologi_22
monologi_23
monologi_24

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – 8 Μαρτίου – παρουσίασε  ένα τριήμερο αφιέρωμα στην γυναικεία θεατρική έκφραση, με τον γενικό τίτλο  Γυναικών… Μονόλογοι, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, στη Κεντρική Σκηνή αλλά και στο Φουαγιέ.

Η Ρένη Πιττακή με την παράσταση Η κυρία του σεληνόφωτος του Γιώργου Σισιλιάνου,  η Μαρίνα Ασλάνογλου με τον  Τζόρνταν των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι,  η Υρώ Μανέ με τον Συμβολαιογράφο  του Νίκου Βασιλειάδη  και η Εύα Κεχαγιά με το  Μorendo ένα μονόλογο για την ζωή της Μαρίας Κάλλας, συναντήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και αφηγήθηκαν ιστορίες γυναικών.

Ρένη Πιττακή  «Η κυρία του σεληνόφωτος» 

Βασισμένη στο πολύ γνωστό σκηνικό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου  «Η σονάτα του σεληνόφωτος» είναι η  μονόπρακτη όπερα του Γιώργου Σισιλιάνου «Η κυρία του σεληνόφωτος»
Συμμετέχουν η ηθοποιός Ρένη Πιττακή στο ρόλο της Γυναίκας με τα μαύρα, η μεσόφωνος Μαρία Μαρκέτου, και ο Άρης Παπαδόπουλος στο ρόλο του Νέου. Aφηγητής ο Ηλίας Κουντής.
Μουσικοί: Γιάννης Ρωμανός (βιόλα), Ορέστης Τσεκούρας (κιθάρα), Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο).
Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουντής
Διεύθυνση μουσικού συνόλου: Νίκος Βασιλείου.
(Το έργο  παρουσιάστηκε στο φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Δεκέμβριο του 2013)

Μαρίνα Ασλάνογλου  «Τζόρνταν»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κρατούμενης στη φυλακή  Σίρλεϊ Τζόουνς,  είναι το έργο «Τζόρνταν», των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι.
Η μετάφραση είναι του  Μάριου Πλωρίτη, και η σκηνοθεσία του  Νίκου Μαστοράκη.
Ερμηνεύει η Μαρίνα Ασλάνογλου
(Το «Τζόρνταν» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα τις θεατρικές περιόδους 2010-11 & 2011-12)

Υρώ Μανέ «Συμβολαιογράφος»

Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί είναι ο  «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη. Ένας βαθειά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο τον οποίο ερμηνεύει η Υρώ Μανέ.
Τη θεατρική διασκευή στο «Συμβολαιογράφο» υπογράφουν η Εμμανουέλλα Αλεξίου και ο  Γιώργος Καραμίχος. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργο Καραμίχου, τα σκηνικά της Χριστίνας Κωστέα, τα κοστούμια της Έλενας Παπανικολάου και η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη. Το τραγούδι της παράστασης, το οποίο ερμηνεύει η Υρώ Μανέ,  έγραψε ο Κώστας Λειβαδάς.

Εύα Κεχαγιά  «Morendo»

Το έργο Morendo είναι ένας μονόλογος για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, τον οποίο ερμηνεύει η Εύα Κεχαγιά.
Το κείμενο  και η σκηνοθεσία είναι της  Όλγας Λασκαράτου και η καλλιτεχνική επιμέλεια της  Λίνας Νικολακοπούλου. Τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιάννης Μετζικώφ και τη κίνηση η  Ζωή Χατζηαντωνίου.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις δοκιμές και παραστάσεις, των έργων: “Η κυρία του σεληνόφωτος”, “Τζόρνταν” και “Morendo”  που έγιναν στο τριήμερο 7-9 Μαρτίου 2014, στο φουαγιέ και την κεντρική σκηνή του ΔΘΠ.
*Οι πληροφορίες προέρχονται από το Δελτίο Τύπου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.