“Χτίζοντας” την έξυπνη πόλη στην Ιαπωνία

“Χτίζοντας” την έξυπνη πόλη στην Ιαπωνία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΤΟΜΑΡΑ

Η πόλη Kashiwa της Ιαπωνίας είναι ένα προάστιο στο Τόκιο, η οποία αναπτύσσεται σε μια έξυπνη, ενεργειακή πόλη χάρη σε ένα πρότζεκτ που έχει ως στόχο να την μετατρέψει σε περιοχή της επόμενης γενιάς. Η εταιρεία Mitsui Fudosan οραματίζεται την ανάπτυξη της πόλης Kashiwanoha με δέος. Η Kashiwanoha με το μεγάλο εμπορικό κέντρο, το ξενοδοχείο και τα δύο εθνικά πανεπιστήμια, μετεξελίσσεται σε μια πόλη – υπόδειγμα, καθώς ενσωματώνει ένα καινοτόμο ενεργειακό σύστημα. Έξυπνα ενεργειακά αυτοκίνητα,  φιλικά προς το περιβάλλον δίκυκλα, ακόμα και ειδικά γυάλινα "κουτιά" που διατηρούν φρέσκα τα λαχανικά των εστιατορίων, είναι μόνο λίγα παραδείγματα των ευρηματικών εγχειρημάτων του ενεργειακού πρότζεκτ.

Η Ιαπωνία δεν σταματά να εκπλήσσει τον δυτικό κόσμο, τόσο για την ευρηματικότητα και την τεχνογνωσία της, όσο και για το ιδιαίτερο πολιτισμικό της χρώμα.  Η κουλτούρα, ο τρόπος ζωής, η αντίληψη για πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά με τη Δύση. Η  «σίμα κούνι κόντζο» της, δηλαδή η “νησιώτικη νοοτροπία”, η οποία διατηρείται λόγω της σχεδόν καθολικής απομόνωσης της χώρας για περισσότερο από 250 χρόνια, φαίνεται πως αρχίζει να διαψεύδεται. Ενώ, η οικονομική δύναμή της από την εποχή του πολέμου και μετά κεντρίζει τα τελευταία χρόνια ακόμα και Έλληνες, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή