Οινοποιεία στην Αττική, μερικά μόνο χιλιόμετρα έξω από την καρδιά της Αθήνας παρασκευάζουν εκλεκτό κρασί. Οι Ελληνες έμαθαν την τέχνη του κρασιού από τους Αιγύπτιους και τους Φοινικες, ενώ αργότερα δημιούργησαν ένα εμπορικό δίκτυο μέσω του οποίου ο οίνος μεταφερόταν σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Το κρασί αποτελούσε πολύτιμο ανταλλάξιμο αγαθό, καθώς κάποιος μπορούσε να λάβει έναντι αυτού δημητριακά και χρυσό από την Αίγυπτο, σίδερο από την Αφρική και χαλκό από την Συρία.
Η τέχνη του κρασιού λίγο πιο έξω από την Αθήνα
22" χρόνος ανάγνωσης