Flashback στην 19η Ιουνίου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 19η Ιουνίου-1

Ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της φασιστικής Ιταλίας χαιρετούν φασιστικά λίγο πριν από την έναρξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Ουγγαρίας, στο στάδιο Κολόμπ του Παρισίου, το 1938. Στον αγώνα, ο οποίος έλαβε χώρα εν μέσω των τυμπανοκρουσιών του επερχόμενου Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιταλία υπερασπίστηκε τον τίτλο της από το 1934, κερδίζοντας την Ουγγαρία με 4-2. (AP Photo) 

 

Flashback στην 19η Ιουνίου-2

O Ιταλός σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελλίνι, η σύζυγος του, ηθοποιός Τζουλιέτα Μασίνα και ο ηθοποιός Μαρσέλο Μαστρογιάννι στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, λίγο πριν την αναχώρηση τους για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παρευρεθούν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Φελλίνι, «8 1/2», το 1963. H ταινία βραβεύθηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το 1964. (AP Photo)

 

Flashback στην 19η Ιουνίου-3

Bρετανοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με βάση τη Μάλτα, αποβιβάζονται στο λιμάνι της Λεμεσού, το 1958. Σκοπός των 150 στρατιωτών και αξιωματικών είναι η ενίσχυση της εκεί βρετανικής στρατιωτικής δύναμης, η οποία προσπαθεί να καταστείλει τις αντάρτικες δυνάμεις της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.).

 

Flashback στην 19η Ιουνίου-4

Πολεμικά καταδιωκτικά αεροπλάνα «Spitfire» της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) πραγματοποιούν περιπολία κάπου στον βρετανικό εναέριο χώρο, το 1941. (AP Photo) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή