ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 26η Ιουνίου

ap_630626026-1

flashback-stin-26i-ioynioy0

Γυναίκες χορεύουν καν-καν στο Μουλέν Ρουζ στη Μοντμάρτρη του Παρισιού, κατά την ημέρα επαναλειτουργίας του ως καμπαρέ, το 1951. (AP Photo/Jean Aubry)

flashback-stin-26i-ioynioy1

Οι αντιπρόσωποι 50 κρατών υπογράφουν στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το 1945. Η απόφαση τους είναι ομόφωνη. (AP Photo)

flashback-stin-26i-ioynioy2

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι εκφωνεί τον διάσημο λόγο του στο Δυτικό Βερολίνο, ο οποίος περιέχει τη μνημειώδη φράση "είμαι ένας Βερολινέζος", το 1963. Με τον λόγο αυτό, ο οποίος εκδηλώθηκε στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, ο Κένεντι εξέφρασε τη στήριξη του στους κατοίκους της Δυτικής Γερμανίας, δυο χρόνια μετά την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου, του κατ' εξοχήν συμβόλου της ψυχροπολεμικής διχοτόμησης της Ευρώπης. (AP Photo)

flashback-stin-26i-ioynioy3

Ο μόλις 21 ετών Γάλλος σχοινοβάτης και ακροβάτης Φιλίπ Πετί "ξεκουράζεται" κατά τη διάρκεια ενός παράτολμου ακροβατικού εγχειρήματος στην Παναγία των Παρισίων, έχοντας ξαπλώσει στο σχοινί που βρίσκεται τεντωμένο ανάμεσα στους δυο πύργους του καθεδρικού ναού, το 1971. (AP Photo/Cardenas)