ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 19η Ιουλίου

ap_788857845233

flashback-sti-19i-ioylioy0

Νεαρά αγόρια και κορίτσια της Σοβιετικής Ένωσης σχηματίζουν εντυπωσιακά μεγαλόπρεπα σχήματα, μεταξύ των οποίων μία ανθρώπινη πυραμίδα, κατά τη διάρκεια της πρόβας της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας, το 1980. Περισσότερα από 45 έθνη τους μποϊκόταραν, διαμαρτυρόμενα για τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν. (AP Photo)

flashback-sti-19i-ioylioy1

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, γιορτάζει τα ογδοηκοστά του γενέθλια στο Γιοχάνεσμπουργκ, το 1998. Δίπλα του στέκεται η νέα του σύζυγος Γκράσα Μάχελ. (AP Photo/Pool, Walter Dhdladla)

flashback-sti-19i-ioylioy2

Συλλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος κυκλοφορούσε με το όνομα Βαγγέλης Οικονόμου, με τις αρχές να θεωρούν δεδομένο από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για τον αρχηγό της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», το 2002. (Photo: kathimerini.gr) 

flashback-sti-19i-ioylioy3

Ο Χιούγκο Ζουκίνι από το Τορίνο της Ιταλίας εκτοξεύεται από ένα ειδικά κατασκευασμένο κανόνι, προοριζόμενο για κάποιο νούμερο του τσίρκου, το οποίο κατασκεύασε ο αδερφός του, το 1927. Ο Ζουκίνι προσγειώθηκε 39 μέτρα μακριά. (AP Photo)