Flashback στην 26η Ιουλίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 26η Ιουλίου-1

Ένα φορτηγό γεμάτο αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι, μετά από μάχη με τον Εθνικό Στρατό στα Γρεβενά, μεταφέρεται στην πόλη της Κοζάνης, την έδρα της 17ης μεραρχίας του ελληνικού στρατού, το 1947. (AP Photo)

Flashback στην 26η Ιουλίου-2

Ο Φιντέλ Κάστρο ανεμίζει χαρούμενος μία επιταγή των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που αντιστοιχεί στις κατασχέσεις κεφαλαίων του πρώην δικτάτορα Μπατίστα και των υποστηρικτών του, ποσά τα οποία θα διοχετευτούν στην επερχόμενη αγροτική μεταρρύθμιση, κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης στην Αβάνα, το 1959. (AP Photo/Jim Kerlin)

Flashback στην 26η Ιουλίου-3

1.750 Τούρκοι αιχμάλωτοι πολέμου κρατούνται στο στάδιο ποδοσφαίρου της Λεμεσού, λίγες μέρες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974. (AP Photo/Zefkos E. Christafoolidis)

Flashback στην 26η Ιουλίου-4

Ο διάσημος εικαστικός Άντι Γουόρχολ φωτογραφίζει τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πελέ, την χρονιά της απόσυρσης του από την ενεργό δράση, το 1977. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης σκόπευε να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία στο πορτρέτο του ποδοσφαιριστή που θα σχεδίαζε να ζωγραφίσει. (AP Photo/Claudia Larson)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή