Flashback στην 23η Aυγούστου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 23η Aυγούστου-1

Tα «Σκαθάρια» από το Λίβερπουλ δίνουν τη δεύτερη συναυλία τους στo Shea Stadium της Νέας Υόρκης, ένα χρόνο μετά την πανηγυρική πρώτη εμφάνιση τους, το 1966. Παρότι το συγκρότημα αποθέωσαν 45.000 φανατικοί οπαδοί τους, η συναυλία δεν «πούλησε» καλά, με τουλάχιστον 11.000 εισιτήρια να μένουν απούλητα.  Οι Τζον, Τζορτζ, Πολ και Ρίνγκο παρουσίασαν 11 κομμάτια τους, μεταξύ των οποίων τα «Yesterday», «I Feel Fine» και «If I Needed Someone». (ΑP Photo) 

Flashback στην 23η Aυγούστου-2

Το κολοσσιαίο άγαλμα του Λένιν στη Σοβιετική Λιθουανία τοποθετείται σε ένα φορτηγό αμέσως μετά την αποκαθήλωση του, το 1991. Λίγο νωρίτερα, το λιθουανικό κοινοβούλιο απαγόρευσε το ΚΚ Λιθουανίας, ενώ λίγες μέρες αργότερα, η Σοβιετική Ένωση παραχώρησε και επίσημα στη χώρα την ανεξαρτησία της. (AP Photo/Alik Keplicz)

Flashback στην 23η Aυγούστου-3

Ο John Wojtowicz μεταφέρεται από άνδρες του FBI από το κεντρικό κτίριο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στη Νέα Υόρκη στο oμοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας στο Μπρούκλιν, όπου θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για ληστεία και απαγωγή, το 1972. Μαζί με έναν συνεργό, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά των ανδρών του FBI, ο Wojtowicz, μία ημέρα πριν, λήστεψε ένα τραπεζικό κατάστημα στο Μπρούκλιν, κρατώντας ομήρους τους υπαλλήλους για 13 ώρες, προτού τους απαγάγει και τους μεταφέρει στο Αεροδρόμιο Κένεντι, όπου ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει, συνελήφθη. Το περιστατικό ενέπνευσε τον Αμερικανό σκηνοθέτη Σίντνει Λούμετ, ο οποίος το 1975 βάσισε πάνω του την ταινία «Σκυλίσια Μέρα», στην οποία πρωταγωνίστησαν ο Αλ Πατσίνο και ο Τζον Καζάλ. (AP Photo/Jim Wells)

Flashback στην 23η Aυγούστου-4

Καραβάνια από καμήλες μεταφέρουν αλάτι από τα ποτάμια και τις θάλασσες τις αρχαίας Συρίας στο «βουνό του αλατιού», κοντά στο Χαλέπι, μίας από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, το 1938. (ΑP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή