ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Αυγούστου

ap_830316045

flashback-stin-24i-aygoystoy0

O Aμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν και η σύζυγος του και πρώτη κυρία, Νάνσυ, «πλευρίζουν» τον σπουδαίο μουσικό της σόουλ, Ρέι Τσαρλς, στο Εθνικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το 1984. Οι τέσσερις ημέρες του συνεδρίου έκλεισαν με τον Τσαρλς να τραγουδάει το τραγούδι «Αmerica the Beautiful». (AP Photo/Barry Thumma)

flashback-stin-24i-aygoystoy1

Γάλλοι στρατιώτες, ενταγμένοι στα συμμαχικά στρατεύματα που προελαύνουν βόρεια από τα παράλια της νότιας Γαλλίας, χρησιμοποιούν μία φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ που βρέθηκε σε ένα ναζιστικό στρατιωτικό αρχηγείο στη χώρα, για να επιδείξουν τι θα ήθελαν να κάνουν στον «Παράφρονα της Ευρώπης», το 1944. (AP Photo/Acme/Sherman Montrose)

flashback-stin-24i-aygoystoy2

Φορώντας στολή γονδολιέρου της Βενετίας και έναν ισπανικό κόκκινο μπερέ, ο Ισπανός καλλιτέχνης Σαλβαντόρ Νταλί εργάζεται στο στήσιμο των σκηνικών της σουρεαλιστικής όπερας που θα ανεβάσει στην αίθουσα «La Fenice» στο Λονδίνο, το 1961. (AP Photo/Girolamo Di Majo)

flashback-stin-24i-aygoystoy3

Το σώμα ενός αγνώστου στρατιώτη των στασιαστικών δυνάμεων του στρατηγού Φράνκο κείτεται νεκρό σε δρόμο της Βαρκελώνης, μετά από τα πυρά που δέχθηκε από άνδρες του κυβερνητικού στρατού, κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, το 1936. (ΑP Photo)