Flashback στη 12η Οκτωβρίου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 12η Οκτωβρίου-1

Τα κατεστραμμένα και αναποδογυρισμένα αμάξια υποδεικνύουν τη σφοδρότητα της συγκρούσεων και των επεισοδίων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο βράδυ σε έναν δρόμο του Μπέλφαστ, κατά την περίοδο των «Ταραχών», το 1969. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους. (AP Photo/Peter Kemp) 

Flashback στη 12η Οκτωβρίου-2

Πυροσβέστες ψάχνουν για στοιχεία και πιθανά θύματα στα μπαλκόνια του ξενοδοχείου Grand Hotel του Mπράιτον, μετά από τη βομβιστική επίθεση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), το 1984. Στόχος της επίθεσης ήταν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών διέμεναν στο ξενοδοχείο, λόγω του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, το οποίο βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη στην παραθαλάσσια πόλη.  Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από τριάντα τραυματίστηκαν, ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στο δωμάτιο που διέμενε η «Σιδηρά Κυρία», καθώς και στο μεσαίο τμήμα του ξενοδοχείου, το οποίο κατέρρευσε. (AP Photo/David Caulkin)

Flashback στη 12η Οκτωβρίου-3

Τα γερμανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν την ελληνική πρωτεύουσα και η Αθήνα γίνεται και πάλι ελεύθερη πόλη μετά από τρεισήμισι δύσκολα χρόνια ξένης κατοχής, το 1944. Στη φωτογραφία, οι πρώτοι Βρετανοί στρατιώτες που εισήλθαν στην πόλη αγναντεύουν τον αγέρωχο λόφο του Λυκαβηττού, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας του πόνου, της βίας και της ανέχειας που βίωσαν οι κάτοικοι της Αθήνας και του λεκανοπεδίου επί τρία και πλέον χρόνια. (AP Photo)

Flashback στη 12η Οκτωβρίου-4

Οπαδοί του γερμανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους του Βερολίνου, για να διαμαρτυρηθούν για την αυξανόμενη βία των ταγμάτων εφόδου του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς και για τη διαρκώς διογκώμενη απήχηση του τελευταίου στην κοινωνία, το 1930. (AP Photo) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή