ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 16η Οκτωβρίου

ap_671016019

flashback-sti-16i-oktovrioy0

Λίγο μετά την υπογραφή της συνθήκης που ένωσε τα επεκτατικά, φυλετικά και μιλιταριστικά σχέδια της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας και της Ναζιστικής Γερμανίας, ο Ιάπωνας πρέσβης στο Βερολίνο, Σουτούρο Κουρούσου, διαβάζει τη σχετική ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης, στην καγκελαρία του Ράιχ, το 1940. Δεξιά από τον Ιάπωνα πρέσβη, κάθεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Γκαλεάτσο Τσίανο, και ο Αδόλφος Χίτλερ. (AP Photo)

flashback-sti-16i-oktovrioy2

O Τσάρλι, η μασκότ του τέταρτου τμήματος ιππικού της 1ης μεραρχίας πεζικού του αμερικανικού στρατού, παρατηρεί επίμονα ένα πολυβόλο που έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, το 1966. (AP Photo)

flashback-sti-16i-oktovrioy4

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της φολκ, Τζόαν Μπάεζ, συλλαμβάνεται από την αστυνομία και οδηγείται στο πλησιέστερο αστυνομικό όχημα, κατά τη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας εναντίον της επιστράτευσης για τον πόλεμο το Βιετνάμ, στο Όουκλαντ της Καλιφόρνιας, το 1967. (AP Photo)

flashback-sti-16i-oktovrioy6

Σε μια εικόνα ορόσημο του αγώνα των Αφροαμερικανών κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αθλητές του στίβου Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος υψώνουν τις γροθιές τους, φορώντας ένα μαύρο γάντι, κατά τη διάρκεια της απονομής για τα 200 μέτρα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, το 1968. (AP Photo)