Flashback στην 23η Οκτωβρίου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 23η Οκτωβρίου-1

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και κινηματογραφικός παραγωγός Ουώλτ Ελίας Ντίσνεϋ και η σύζυγος του, Λίλιαν, καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Χαβάης, Χονολουλού, για μία εβδομάδα διακοπών, το 1934. (ΑP Photo)

Flashback στην 23η Οκτωβρίου-2

Κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας, δημοσιογράφοι παρακολουθούν την ομιλία του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Σ. Μακνάμαρα, ο οποίος διατάζει την παράταση του χρόνου στράτευσης των στρατευμένων νέων που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και στο σώμα των Πεζοναυτών, για την ενίσχυση του ναυτικού αποκλεισμού της Κούβας, το 1962. Mία μέρα πριν, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε το ναυτικό αποκλεισμό της νησιωτικής χώρας. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, στην ίσως μεγαλύτερη κρίση της ψυχροπολεμικής εποχής, όπου ο κόσμος βρέθηκε μια ανάσα μακριά από μια καταστροφική πυρηνική σύρραξη. (AP Photo)

Flashback στην 23η Οκτωβρίου-3

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόναλντ Ρήγκαν καταθέτει στην επιτροπή Αντι-αμερικανικών δραστηριοτήτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, την περίοδο του «Ερυθρού Τρόμου» και του μακαρθικού «κυνηγιού μαγγισών», το 1947. Η κατάθεση του αφορούσε τις έρευνες της επιτροπής για πιθανή κομμουνιστική δραστηριότητα στο Χόλιγουντ. (AP Photo)

Flashback στην 23η Οκτωβρίου-4

Ούγγροι πολίτες στέκονται δίπλα στο αποκαθηλωμένο από διαδηλωτές, άγαλμα του Ιωσήφ Στάλιν, το οποίο μέχρι πρότινος δέσποζε μπροστά στο Εθνικό Θέατρο της Βουδαπέστης, το 1956. Μία μέρα νωρίτερα, μία μεγάλη φοιτητική διαδήλωση κατά του σοβιετικού καθεστώτος της Λαϊκής Δημοκρατίας τη Ουγγαρίας πυροδότησε την ένοπλη αντισοβιετική εξέγερση, που έμεινε ευρύτερα γνωστή ως η Ουγγρική Επανάσταση του 1956. (AP Photo/Arpad Hazafi)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή