ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 27η Οκτωβρίου

ap_7710271334

flashback-stin-27i-oktovrioy0

Η τεραστίων διαστάσεων ανεργία που έχει προκαλέσει η «Μεγάλη Ύφεση» στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το Κραχ της Γουόλ Στριτ, ωθεί πολλούς ανέργους να ασκήσουν πρόχειρα επαγγέλματα, για να βγάλουν τα προς το ζην. Ενδεικτικά, ο συγκεκριμένος άνδρας έχει στήσει έναν πάγκο, ο οποίος προσφέρει «το μοναδικό και καλύτερο σάντουιτς της πόλης με μόνο τρία δολάρια», κοντά σε ένα τμήμα εύρεσης εργασίας, κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1931. (AP Photo)  

flashback-stin-27i-oktovrioy2

Ένας Βιετναμέζος αστυνομικός προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που καίει έναν βουδιστή μοναχό, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό της Σαϊγκόν, το 1963. Είναι ο πέμπτος βουδιστής μοναχός που αυτοκτονεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπίεση που υφίστασται η βουδιστική κοινότητα της χώρας από τη νοτιοβιετναμέζικη κυβέρνηση. (AP Photo/Horst Faas) 

flashback-stin-27i-oktovrioy4

Ο θρύλος της Τζαζ, Λούις Άρμστρονγκ, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Λουσίλ, αναχωρεί αεροπορικώς από τη Νέα Υόρκη για μία περιοδεία σε πέντε χώρες του νότιου τμήματος της αφρικανικής ηπείρου, το 1951. (AP Photo/Marty Lederhandler)

flashback-stin-27i-oktovrioy6

Τρεις νεαροί παρευρισκόμενοι στην κηδεία των μελών της ηγετικής ομάδας της γερμανικής ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης Φραξία Κόκκινος Στρατός, κρατούν ένα πανό που κάνει λόγο για βασανισμό και δολοφονία των θανόντων στις φυλακές όπου κρατούνταν, το 1977. Οι νέοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους για να μην αναγνωριστούν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην κηδεία. (AP Photo)