ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 17η Νοεμβρίου

ap_7311170109

Flashback στη 17η Νοεμβρίου-1

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Νοεμβρίου, η Χούντα των Συνταγματαρχών επισφραγίζει τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την εισβολή ενός τεθωρακισμένου άρματος από την κεντρική πύλη του καταληφθέντος από φοιτητές πανεπιστημιακού ιδρύματος. (AP photo)

Flashback στη 17η Νοεμβρίου-2

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι σκηνοθετεί μία σκηνή της ταινίας "Στον Ίλιγγο της Ακολασίας" (Histoires Extraordinaires), στη Ρώμη, το 1967. O Ιταλός μαέστρος σκηνοθέτησε ένα από τα τρία μέρη της σπονδυλωτής αυτής ταινίας, το οποίο ονομάζεται "Τόμπι Ντάμιτ", ενώ τα άλλα δυο μέρη σκηνοθετήθηκαν από τους Ρότζερ Βαντίμ και Λούι Μαλ. (AP Photo/Mario Torrisi) 

Flashback στη 17η Νοεμβρίου-3

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι μιλάει για το καινούργιο της βιβλίο «Ένας Άντρας», στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC-TV, στη Νέα Υόρκη, το 1980. Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή του επίδοξου τυραννοκτόνου και συντρόφου της, Αλέξανδρου Παναγούλη, η φωτογραφία του οποίου κοσμεί το στούντιο που έλαβε χώρα η συνέντευξη. Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι τη 17η Νοεμβρίου του 1968 ο Παναγούλης καταδικάστηκε δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ποινή η οποία ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ. (AP Phopto/Borea)

Flashback στη 17η Νοεμβρίου-4

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τζάνις Τζόπλιν, μία από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της αμερικανικής νεολαίας της δεκαετίας του '60, τραγουδάει σε συναυλία στην Τάμπα της Φλόριντα, λίγο πριν συλληφθεί, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βλασφημία. Η αστυνομία σταμάτησε τη συναυλία της Τζόπλιν, ισχυριζόμενη ότι από τα μεγάφωνα του συναυλιακού χώρου ακούγονταν «αισχρότητες». (AP Photo)