ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 30η Νοεμβρίου

ap_3611301148

Flashback στην 30η Νοεμβρίου-1

Μερικοί από τους πιο διαβόητους εγκληματίες πολέμου της Ναζιστικής Γερμανίας, μεταξύ των οποίων ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ο Ρούντολφ Ες και ο Γιοαχίμ φον Ρίμπεντροπ, γελούν ειρωνικά στο άκουσμα των εις βάρος τους στοιχείων, κατά τη διάρκεια της Δίκης της Νυρεμβέργης, το 1945. (AP Photo/Eddie Worth) 

Flashback στην 30η Νοεμβρίου-2

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Όρσον Γουέλς φωτογραφίζεται με τον Βρετανό συγγραφέα Χ.Τζ. Γουέλς στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, το 1940, μετά από συζήτηση που είχαν για διάφορα ζητήματα στον ραδιοφωνικό σταθμό KTSA. Ο συνδετικός κρίκος των δύο θρυλικών Γουέλς είναι μία ιστορική στιγμή του ευρύτερου μυθοπλαστικού τομέα της επιστημονικής φαντασίας, η ραδιοφωνική δραματοποίηση από τον νεαρό Όρσον του κλασικού έργου του συνονόματου του, «Ο Πόλεμος των Κόσμων», η οποία κατάφερε να πείσει μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας, ότι η Γη δέχεται διαπλανητική επίθεση από Αρειανούς, σπέρνοντας τον πανικό στις ΗΠΑ, στις 30 Οκτωβρίου του 1938. (AP Photo)

Flashback στην 30η Νοεμβρίου-3

Το Κρυστάλλινο Παλάτι του Λονδίνου (Crystal Palace), το ιστορικό γυάλινο βικτωριανό κτίριο που φιλοξένησε την περίφημη Μεγάλη Έκθεση του 1851, καταστρέφεται ολοσχερώς από πυρκαγιά, δημιουργώντας μία λάμψη που γίνεται ορατή σε οκτώ κομητείες της χώρας, το 1936. (AP Photo)

Flashback στην 30η Νοεμβρίου-4

O νεαρός Αμερικανός αστέρας της αντισφαίρισης, Aντρέ Αγκάσι, σε ηλικία μόλις 18 ετών, λαμβάνει το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αντισφαιριστών, στη Νέα Υόρκη, το 1988. (AP Photo/Ray Stubblebine)