ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 13η Δεκεμβρίου

ap_441213054

flashback-stin-13i-dekemvrioy0

Άνδρες του πεζικού της πρώτης αμερικανικής στρατιάς βαδίζουν με δυσκολία ανάμεσα στα χιονισμένα ψηλά δέντρα του δάσους του Κρίνκελτερ, στο Βέλγιο, καθώς προσεγγίζουν τις γραμμές του εχθρού, το 1944. (AP Photo)

flashback-stin-13i-dekemvrioy2

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η σύζυγος του, Κορέτα Σκοτ Κινγκ, χορεύουν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την πρώτη επέτειο από την ανεξαρτησία της Κένυας, στο ξενοδοχείο «Μάλμεν» της Στοκχόλμης, το 1964. Ο ηγέτης του αφροαμερικάνικου κινήματος για τα δικαιώματα για τα δικαιώματα, ο οποίος την ίδια χρονιά είχε κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης, ήταν ο επίτιμος καλεσμένος των εκδηλώσεων. (AP Photo/Reportagebild)

flashback-stin-13i-dekemvrioy4

Πελάτες ενός μαγαζιού με ηλεκτρονικά είδη στο Τελ Αβίβ παρακολουθούν μία βιντεοσκοπημένη ομιλία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δύο μήνες μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ίδια μέρα, το 2001. Στο βίντεο, ο Σαουδάραβας αρχηγός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, αναφέρεται σε διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις που σόκαραν την υφήλιο, όπως τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση υπολόγισε εκ των προτέρων τον αριθμό των θυμάτων τους. (AP Photo/Eitan Hess-Ashkenazi)

flashback-stin-13i-dekemvrioy6

Σε μία σκηνή υπερβολικής ομοιομορφίας και αλάνθαστου συγχρονισμού, χαρακτηριστικής κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος, περισσότεροι από 41.000 μαθητές και παιδιά συμμετέχουν στην αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Η Εποχή της Επανάστασης», η οποία αποτελούταν από πρόλογο, επτά σκηνές και επίλογο, στην Πιονγιάνγκ, το 1965. Στη συγκεκριμένη σκηνή, οι μαθητές παρουσιάζουν την πορεία προς την ενηλικίωση τους, στο πλαίσιο της «θαλπωρής και της άνεσης» που τους προσφέρει η εν ειρήνη πατρίδα τους. (AP Photo)(AP Photo/Eitan Hess-Ashkenazi)