Flashback στην 13η Δεκεμβρίου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 13η Δεκεμβρίου-1

Άνδρες του πεζικού της πρώτης αμερικανικής στρατιάς βαδίζουν με δυσκολία ανάμεσα στα χιονισμένα ψηλά δέντρα του δάσους του Κρίνκελτερ, στο Βέλγιο, καθώς προσεγγίζουν τις γραμμές του εχθρού, το 1944. (AP Photo)

Flashback στην 13η Δεκεμβρίου-2

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η σύζυγος του, Κορέτα Σκοτ Κινγκ, χορεύουν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την πρώτη επέτειο από την ανεξαρτησία της Κένυας, στο ξενοδοχείο «Μάλμεν» της Στοκχόλμης, το 1964. Ο ηγέτης του αφροαμερικάνικου κινήματος για τα δικαιώματα για τα δικαιώματα, ο οποίος την ίδια χρονιά είχε κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης, ήταν ο επίτιμος καλεσμένος των εκδηλώσεων. (AP Photo/Reportagebild)

Flashback στην 13η Δεκεμβρίου-3

Πελάτες ενός μαγαζιού με ηλεκτρονικά είδη στο Τελ Αβίβ παρακολουθούν μία βιντεοσκοπημένη ομιλία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δύο μήνες μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ίδια μέρα, το 2001. Στο βίντεο, ο Σαουδάραβας αρχηγός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, αναφέρεται σε διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις που σόκαραν την υφήλιο, όπως τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση υπολόγισε εκ των προτέρων τον αριθμό των θυμάτων τους. (AP Photo/Eitan Hess-Ashkenazi)

Flashback στην 13η Δεκεμβρίου-4

Σε μία σκηνή υπερβολικής ομοιομορφίας και αλάνθαστου συγχρονισμού, χαρακτηριστικής κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος, περισσότεροι από 41.000 μαθητές και παιδιά συμμετέχουν στην αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Η Εποχή της Επανάστασης», η οποία αποτελούταν από πρόλογο, επτά σκηνές και επίλογο, στην Πιονγιάνγκ, το 1965. Στη συγκεκριμένη σκηνή, οι μαθητές παρουσιάζουν την πορεία προς την ενηλικίωση τους, στο πλαίσιο της «θαλπωρής και της άνεσης» που τους προσφέρει η εν ειρήνη πατρίδα τους. (AP Photo)(AP Photo/Eitan Hess-Ashkenazi)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή