ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 20η Δεκεμβρίου

ap_401220013

flashback-stin-20i-dekemvrioy0

Ένας άνδρας κρατάει στα χέρια του δύο κροταλίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας, σε κάποια εκκλησία της Ατλάντα, το 1972. Η θρησκευτική πρακτική του «χειρισμού» των φιδιών αποτελεί μία «περιθωριακή» διαδικασία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία διεξάγεται κυρίως σε απομονωμένες εκκλησίες αγροτικών περιοχών της χώρας. Λόγω του κινδύνου που εγείρει για τους ανθρώπους που παρακολουθούν το ιδιαίτερο αυτό θέμα, η πρακτική αυτή είναι απαγορευμένη στις περισσότερες πολιτείες που συναντάται, με αποτέλεσμα να λαμβάνει χώρα κυρίως σε σπίτια πιστών. (ΑP Photo)

flashback-stin-20i-dekemvrioy2

O θρυλικός μπασίστας των «Σκαθαριών», Πολ Μακάρντνεϊ, δαγκώνει μία τούρτα σε σχήμα μπάσου, κατά τη διάρκεια κάποιας βράβευσης του για την ευρύτερη προσφορά του στη βρετανική μουσική, στο Λονδίνο, το 1987. (AP Photo)

flashback-stin-20i-dekemvrioy4

Ο «Γάλλος Έλβις», Τζόνι Χαλιντέι, και η σύζυγος του, η δημοφιλής Γαλλίδα ποπ τραγουδίστρια Σιλβί Βαρτάν, κάθονται παρέα με την Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας, σε μια συνάντηση εκ διαμέτρου αντίθετων μουσικών ειδών, στο Παρίσι, το 1967. (AP Photo/Marqueton) 

flashback-stin-20i-dekemvrioy6

Η όψη ενός κατεστραμμένου κτιρίου της πολωνικής πόλης της Λούμπλιν μαρτυρά τη σφοδρότητα της επέλασης της ναζιστικης πολεμικής από τη χώρα, το 1940.(AP Photo/Al Steinkopf)