ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 12η Ιανουαρίου

ap_370112039

flashback-stin-12i-ianoyarioy0

Ο εκδιωχθείς Ρώσος επανάστατης Λέον Τρότσκι και η σύντροφος του Νάταλι Σεντόφ φθάνουν στην πόλη Τάμπικο του Μεξικό, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Νορβηγία, το 1937. Η χώρα της κεντρικής Αμερικής υπήρξε ο τελευταίος σταθμός της δωδεκαετής εξορίας του Σοβιετικού πολιτικού, η οποία έληξε με τη δολοφονία του, τον Αύγουστο του 1940. (AP Photo)

flashback-stin-12i-ianoyarioy2

Ο θρυλικός Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας, Σταύρος Νιάρχος, δίνει το χέρι του στον βασιλιά Παύλο, στο περιθώριο του γάμου του ανιψιού του εφοπλιστή, Κωνσταντίνου Δρακόπουλου, με την Ελένη Μερκάτη, σε κάποια εκκλησία της Αθήνας, το 1957. (AP Photo)

flashback-stin-12i-ianoyarioy4

Με τον αέρα της νίκης να φαίνεται στα πρόσωπα τους, βετεράνοι στρατιώτες και αξιωματικοί της Πρώτης, της Τρίτης και της Ένατης αμερικανικής στρατιάς επιδεικνύουν κοροϊδευτικά μία ναζιστική σημαία, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στο στρατόπεδο Camp Sanks της Νέας Υόρκης, το 1945. Οι στρατιώτες έχουν μόλις επιστρέψει από το ευρωπαϊκό μέτωπο του πολέμου, έχοντας λάβει τιμητική άδεια για τις επιδόσεις τους στο πεδίο της μάχης. (AP Photo) 

flashback-stin-12i-ianoyarioy6

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ επιθεωρεί ένα τιμητικό άγημα της βασιλικής φρουράς του Μαρόκου, κατά την άφιξη του στην πόλη Μαρακές του Μαρόκου από το Λονδίνο, το 1959. (AP Photo)