ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 25η Ιανουαρίου

ap_900125092

flashback-stin-25i-ianoyarioy0

Ο Ραλφ Τζ. Καπόνε, αδερφός του θρυλικού αποσυρθέντος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι ο αδερφός του έχει μία στις χίλιες πιθανότητες να ζήσει υπό την παρούσα ασθένεια που τον ταλαιπωρεί, στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, το 1947. Ο Αλ, ο οποίος έπασχε από πνευμονία και έπαθε έμφραγμα πριν από κάποιες ημέρες, πέθανε τελικά μία ημέρα αργότερα από ανακοπή καρδιάς. (AP Photo/Earl Shugars)

flashback-stin-25i-ianoyarioy2

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δίνει την πρώτη του τηλεοπτικά μεταδιδόμενη συνέντευξη Τύπου, πέντε μόλις μέρες μετά την ορκωμοσία του ως 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, το 1961. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε κάποια τηλεόραση στη Νέα Υόρκη, ενώ ο πρόεδρος μιλούσε ζωντανά από την Ουάσιγκτον. (AP Photo)

flashback-stin-25i-ianoyarioy4

Mία επισκέπτρια χαζεύει τα γκράφιτι που σκεπάζουν αυτά τα αποκομμένα κομμάτια του Τείχους του Βερολίνου, στο Ανατολικό Βερολίνο, το 1990. Τα κομμάτια έχουν τοποθετηθεί με τρόπο, ώστε να μπορεί να τα κοιτάξει κάποιος λεπτομερώς, καθώς προορίζονται για πώληση σε πιθανούς ενδιαφερόμενους για την ιστορική και ενδεχομένως καλλιτεχνική αξία τους. (AP Photo/Roland Weihrauch)

flashback-stin-25i-ianoyarioy6

Καπνός αναδύεται από το καμμένο νεκρό σώμα του Αφροαμερικανού Κλέο Ράιτ, υπόπτου για το βιασμό μίας λευκής γυναίκας τον τραυματισμό με μαχαίρι ενός αστυνομικού, ο οποίος λιντσαρίστηκε από έναν αφηνιασμένο όχλο στο Σίκεστον του Μιζούρι, το 1942. Παρότι σήμερα η άγρια και παράνομη αυτή μέθοδος απόδοσης δικαιοσύνης συναντάται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές χωρών του Τρίτου Κόσμου, μέχρι τη δεκαετία του '50 υπήρχε σε κάποιο βαθμό και στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά βάση στις νοτιες, όντας ένα απομεινάρι του 19ου αιώνα και του πρώιμου 20ου. (AP Photo)