Flashback στη 13η Φεβρουαρίου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 13η Φεβρουαρίου-1

Κορίτσια με μαγιό υποδέχονται τους δύο κιθαρίστες των «Σκαθαριών», Τζον Λένον και Τζορτζ Χάρισον, κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, στη Φλόριντα, στον τελευταίο σταθμό της πρώτης αμερικάνικης περιοδείας τους, το 1964. Τρεις μέρες αργότερα, θα πραγματοποιήσουν τη δεύτερη τηλεοπτική τους εμφάνιση στο «Ed Sullivan Show», το οποίο θα μεταδώσει απευθείας τη συναυλία τους στο Napoleon Ballroom του ξενοδοχείου Deauville, στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, την οποία θα παρακολουθήσουν από τους δέκτες τους περίπου 70 εκατομμύρια Αμερικανοί τηλεθεατές, αριθμός αντίστοιχος με εκείνον της πρώτης τους τηλεοπτικής εμφάνισης, μία εβδομάδα νωρίτερα. (AP Photo)

Flashback στη 13η Φεβρουαρίου-2

Πέρα από το ταλέντο του στη συγγραφή και τη σκηνοθεσία, o σπουδαίος Γάλλος καλλιτέχνης Ζαν Κοκτώ επιδεικνύει τις ικανότητες του και στη ζωγραφική, παρουσιάζοντας την αυτοπροσωπογραφία του σε μία γκαλερί στη Νίκαια της Γαλλίας, το 1953. (AP Photo/FS)

Flashback στη 13η Φεβρουαρίου-3

Περίπου 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες της 45ης μεραρχίας του αμερικανικού στρατού ζητωκραυγάζουν κατά την αποχώρηση τους από το πολεμικό μέτωπο της Κορέας,  μετά την αποχαιρετιστήρια παρέλαση τους, το 1954. Οι στρατιώτες αυτοί ανήκουν στην πρώτη από τις δύο μεραρχίες που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ διέταξε να αποσυρθούν από το κορεατικό μέτωπο. (ΑP Photo)

Flashback στη 13η Φεβρουαρίου-4

Οι 13οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ανοίγουν την αυλαία τους στη λίμνη Πλάσιντ της Νέας Υόρκης, το 1980. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή