Flashback στην 28η Φεβρουαρίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 28η Φεβρουαρίου-1

Ο θρυλικός κιθαρίστας των Ρόλινγκ Στόουνς, Κιθ Ρίτσαρντς, σε μία χαλαρή στιγμή με ένα από τα είδωλα του, τον Αμερικανό μουσικό του ροκ εν ρολ και έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, Τσακ Μπέρι, στην ιστορική ντισκοτέκ της Νέας Υόρκης, Studio 54, το 1980. O Τσακ Μπέρι υπήρξε μία από τις βασικότερες επιρροές στον ήχο του ιστορικού βρετανικού συγκροτήματος, o πρώτος δίσκος 45 στροφών των οποίων υπήρξε μία εκδοχή του κομματιού «Come On», το οποίο γράφτηκε από τον Τσακ Μπέρι το 1961. (AP Photo/Vann)

Flashback στην 28η Φεβρουαρίου-2

Κάτοικοι του Καλοχωρίου εγκαταλείπουν τις οικίες τους, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πριν από τέσσερις ημέρες στο σταθμό μεταφόρτωσης καυσίμων της ΤΖΕΤ-ΟΪΛ της εταιρείας Μαμιδάκη, σε μικρή απόσταση από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, το 1986. Η πυρκαγιά διήρκεσε επτά ολόκληρες μέρες, για να σβήσει τελικά τα μεσάνυχτα της 2ας Μαρτίου, μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής. (AP Photo)

Flashback στην 28η Φεβρουαρίου-3

Μέλη της αντιπροσωπείας που ταξίδεψε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, στην ιστορική του επίσκεψη στην Κίνα, φωτογραφίζονται με αξιωματούχους του κινεζικού κράτους την τελευταία ημέρα της επίσκεψης, το 1972. Δεύτερος από αριστερά στην πρώτη σειρά των εικονιζόμενων είναι ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Χένρι Κίσινγκερ, τρίτος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, και τέταρτος ο Κινέζος πρωθυπουργός Τσου Εν Λάι. (AP Photo)

Flashback στην 28η Φεβρουαρίου-4

Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ έχουν μόλις απελευθερωθεί από τις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας, στο πλαίσιο της αμνηστίας που δόθηκε σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους της Μεγαλονήσου, μετά την υπογραφή της Συνθήκης Ζυρίχης-Λονδίνου, το 1959. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή