Flashback στην 28η Μαρτίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 28η Μαρτίου-1

Περίπου 35.000 άνθρωποι με αμερικανικές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα καλωσορίσματος υποδέχονται τους φίλους τους, τα παιδία τους, τους γονείς τους και τους συντρόφους τους, οι οποίοι επιστρέφουν στις ΗΠΑ με το αεροπλανοφόρο USS John F. Kennedy, μετά από επτάμιση μήνες στο πολεμικό μέτωπο του Περσικού Κόλπου, στη ναυτική βάση του Νόρφολκ της Βιρτζίνια, το 1991. Τουλάχιστον 10.000 ναύτες κατέφθασαν στις ΗΠΑ με το αεροπλανοφόρο τη συγκεκριμένη μέρα, οι οποίοι συμμετείχαν στην εισβολή της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας στο Ιράκ, που έφερε την ονομασία «Καταιγίδα της Ερήμου». (AP Photo/Steve Helber)

Flashback στην 28η Μαρτίου-2

Ο θρύλος της πυγμαχίας και πρωταθλητής βαρέων βαρών Κάσιους Κλέι, ευρύτερα γνωστός ως Μοχάμεντ Άλι, πραγματοποιεί μία εμφάνιση έκπληξη στην 49η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ και «προκαλεί» σε έναν αγώνα πυγμαχίας τον σεναριογράφο και πρωταγωνιστή της ταινίας «Ρόκι: Tα Χρυσά Γάντια», Σίλβεστερ Σταλόνε, το 1977. Η ταινία του Τζον Άβιλντσεν ήταν υποψήφια εννέα βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων κέρδισε τελικά τα τρία (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Μοντάζ). (AP Photo)

Flashback στην 28η Μαρτίου-3

Μία από τις πιο θρυλικές μορφές των αμερικανικών ΜΜΕ, ο παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ρεπόρτερ αθλητικών και κοσμικών θεμάτων και αρθρογράφος Εντ Σάλιβαν, κάθεται παρέα με τη γραφομηχανή του, όντας επιβιβασμένος σε κάποιο άγνωστο πλοίο, το 1940. (AP Photo)

Flashback στην 28η Μαρτίου-4

Η Γαλλίδα ξανθιά καλλονή Μπριζίτ Μπαρντό είναι αδύνατο να μην τραβήξει τα βλέμματα των περαστικών, σε κάποιο δρόμο της Γρανάδας, στην Ισπανία, το 1968. Η Μπαρντό βρισκόταν στη γραφική πόλη της Ανδαλουσίας για τις ανάγκες των γυρισμάτων της βρετανικής ταινίας «Shalako» του Έντουαρντ Ντμίτρικ, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε μαζί με τον Σκωτσέζο ηθοποιό Σον Κόνερι. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή