ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 15η Μαΐου

ap_44870592105

Flashback στη 15η Μαΐου-1
Σε μία σχετικά ανάλαφρη στιγμή συγκριτικά με το τι εικόνες φέρνει στο μυαλό το άκουσμα του ονόματος του, ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο θρυλικός «Άρχοντας του Σασπένς», οδηγεί το ποδήλατο του με κατεύθυνση το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το 1972. (AP Photo)

Flashback στη 15η Μαΐου-2
Έχοντας φόντο μία σημαία της Ε.Σ.Σ.Δ. και μία της Κομμουνιστικής Κίνας, ο πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, βγάζει λόγο κατά τη διάρκεια μίας δεξίωσης στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στο Πεκίνο, το 1989. (AP Photo/Boris Yurchenko)

Flashback στη 15η Μαΐου-3
Ο πρώην Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσέιν ακούει τις κατηγορίες που του απαγγέλει ο δικαστής Ραούφ Αμπντέλ-Ραχμάν κατά τη διάρκεια της δίκης του στη βαριά οχυρωμένη «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης, το 2006. Ο δικαστής έκρινε ένοχο τον πρώην παντοδύναμο πρόεδρο του Ιράκ για δολοφονίες πολιτών, βασανιστήρια γυναικών και παιδιών και την παράνομη σύλληψη 399 ατόμων στα πλαίσια ενός κύματος διώξεων κατά των Σιιτών τη δεκαετία του '80, φέρνοντας τη δίκη του Χουσείν σε ένα νέο στάδιο. (AP Photo/Marco Di Lauro)

Flashback στη 15η Μαΐου-4
Τα χτυπημένα από σφαιρες παράθυρα του «Alexander Hall», φοιτητικής εστίας θηλέων στο Κολλέγιο του Τζάκσον του Μισισίπι, μετά από τα πυρά της αστυνομίας κατά αφροαμερικανών φοιτητών, τα οποιά άφησαν 2 νεκρούς και 12 τραυματίες, το 1970. Τα αστυνομικά πυρά επήλθαν μετά από ταραχές που ξέσπασαν μέσα στους χώρους του κολλεγίου, με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται ότι πρώτοι δέχθηκαν πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές. (AP Photo)