ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 20η Σεπτεμβρίου

ap_8009200265

Flashback στην 20η Σεπτεμβρίου-1
Ο θρυλικός Βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν, οι κομμωτικές τεχνικές του οποίου έφεραν στυλιστική επανάσταση στο γυναικείο χτένισμα τις δεκαετίες του 50' και του 60', παρουσιάζει μία δύσκολη άσκηση γιόγκα, ενός από τα αγαπημένα του χόμπι, κάπου στο Λος Άντζελες, το 1980. (AP Photo/Randy Rasmussen)

Flashback στην 20η Σεπτεμβρίου-2
Οκτώ χρόνια πριν αυτή η εικόνα γίνει χαρακτηριστική της καθημερινής ζωής στις πολιορκούμενες από τους Συμμάχους γερμανικές πόλεις, το Τρίτο Ράιχ πραγματοποιεί μία άσκηση βομβαρδισμού πάνω από το Βερολίνο, με ένα σμήνος βομβαρδιστικών να βάλλει κατά της γερμανικής πρωτεύουσας με βόμβες καπνού, δημιουργώντας ένα σκηνικό «πολέμου» πάνω από την καγκελαρία, δύο χρόνια πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ευρώπη, το 1937. (AP Photo)

Flashback στην 20η Σεπτεμβρίου-3
Πυκνός καπνός αναδύεται από το κέντρο ενός κτιρίου που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα κατά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 8 ρίχτερ που χτύπησε την πόλη του Μεξικό το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου του 1985. Από τον εγκέλαδο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι, ενώ προκλήθηκαν ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. (AP Photo/Lennox McLendon)

Flashback στην 20η Σεπτεμβρίου-4
Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται από τις φλεγόμενες δεξαμενές πετρελαίου ενός διυλιστήριου στα περίχωρα της Πνομ Πεν, μετά από επίθεση κομμουνιστών κομάντος των Ερυθρών Χμερ, το 1971. Οι κομάντος επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον του διυλιστηρίου, προκαλώντας την έκρηξη 15 δεξαμενών πετρελαίου και καταστρέφοντας τα 2/3 των πετρελαϊκών αποθεμάτων της Καμπότζης. (AP Photo/Mannock)

Flashback στην 20η Σεπτεμβρίου-5
Ο θρύλος της σόουλ μουσικής, Ρέι Τσαρλς, παίζει το πιάνο του και τραγουδάει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του τηλεοπτικού σόου «Ρέι Τσαρλς: 50 Χρόνια στη Μουσική» (Ray Charles: 50 Years In Music, Uh-Huh!), στην Πασαντένα της Καλιφόρνιας, το 1991. (AP Photo/Kevork Djansezian)