ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 21η Σεπτεμβρίου

ap_6409210223-1

flashback-stin-21i-septemvrioy0
Γερμανοί στρατιώτες με τα τυφέκια τους προτεταμένα εποπτεύουν έναν ερημωμένο δρόμο του Κιέβου κατά τη διάρκεια της μάχης για την κατάληψη της τρίτης μεγαλύτερης σοβιετικής πόλης, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, της γερμανικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση, το 1941. (AP Photo)

flashback-stin-21i-septemvrioy2
Τα τέσσερα «σκαθάρια» αποχαιρετούν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους χιλιάδες Αμερικανούς θαυμαστές τους, καθώς επιβιβάζονται στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει το συγκρότημα πίσω στην Αγγλία, μετά το πέρας της δεύτερης αμερικανικής περιοδείας τους, στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, το 1964. (AP Photo)

flashback-stin-21i-septemvrioy4
Τέσσερις γενιές της οικογένειας Ρούζβελτ σε μία φωτογαφία: Ο Αμερικανός πρόεδρος Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ, η μητέρα του, Σάρα Ντελάνο Ρούζβελτ, ο γιος του, Φράνκλιν Ντ. Ρούζβελτ Τζούνιορ και ο εγγονός του Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ ΙΙΙ. Αφορμή για αυτή τη διαγενεακή συνάντηση και φωτογραφία υπήρξαν τα 86α γενέθλια της μητέρας του 32ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. (AP Photo/Charles Gorry)

flashback-stin-21i-septemvrioy6
Μαθητές και μαθήτριες κοιτούν με δέος τι προκάλεσε ο εγκέλαδος στον στίβο του γυμνάσιου σχολείου τους, στην κομητεία της Ταϊτσούνγκ, στην κεντρική Ταϊβάν, τον Οκτώβριο του 1999. Πριν από λίγες ημέρες, στις 21 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ένας σεισμός ύψους 7.6 ρίχτερ, o δεύτερος φονικότερος στην ιστορία της Ταϊβάν, προκάλεσε τον θάνατο περίπου 2.400 ατόμων και τον τραυματισμό άνω των 11.000. (AP Photo/Wang Yuan-mao)

flashback-stin-21i-septemvrioy8
Μετά τη λήξη της δεύτερης αμερικανικής περιοδείας τους, οι Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο καταφθάνουν στη Βρετανία, όπου γίνονται δεκτοί σε κλίμα παροξυσμού από τις εκατοντάδες θαυμάστριες τους, που τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το 1964. Πίσω από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος από το Λίβερπουλ διακρίνεται ο μάνατζερ τους, Μπράιαν Έπσταϊν. (AP Photo)