ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 28η Σεπτεμβρίου

ap_400928010

flashback-stin-28i-septemvrioy0
Ο σταθμός Piccadilly του μετρό του Λονδίνου έχει κατακλυστεί από οικογένειες Λονδρέζων πολιτών, που έχουν καταφύγει στο υπόγειο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας, για να προφυλαχθούν από τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς του Τρίτου Ράιχ, το 1940. (AP Photo)

flashback-stin-28i-septemvrioy2
Ακόμη και οι οροφές των σπιτιών δεν μπορούν να αντισταθούν στο καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Γκλόρια από το Φάιερ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ο οποίος έπληξε τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου του 1985. Υπήρξε ο πρώτος τυφώνας που έπληξε άμεσα την πόλη της Νέας Υόρκης και το Λονγκ Άιλαντ από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Ντόνα το 1960. (AP Photo/Rick Maiman)

flashback-stin-28i-septemvrioy4
«Σε περίπτωση εισβολής θα είμαστε κλειστά για μισή ώρα», γράφει εμφανώς αστειευόμενος ο ιδιοκτήτης ενός καφέ έξω από το κατάστημα του στο Λονδίνο, το 1941, έναν χρόνο μετά το τέλος της Μάχης της Αγγλίας και τέσσερις μήνες μετά το τέλος του «Μπλιτζ», του μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών της Ναζιστικής Γερμανίας εναντίον βιομηχανικών στόχων και πόλεων της Μεγάλης Βρετανίας. (AP Photo)

flashback-stin-28i-septemvrioy6
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό αξίωμα, Ρίτσαρντ Νίξον, έχοντας στην αγκαλιά του τη σύζυγο του, Πατ, χαιρετάει τους εννέα με δέκα χιλιάδες υποστηρικτές του, στο κατάμεστο στάδιο του Λονγκ Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη, το 1960. (AP Photo/Henry Griffin)