ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 9η Οκτωβρίου

ap_641213031

Flashback στην 9η Οκτωβρίου-1
O Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, υπουργός Βιομηχανίας της Κούβας, κατά την εμφάνιση του στην αμερικανική τηλεόραση, στην εκπομπή «Face of a Nation» του καναλιού CBS, στη Νέα Υόρκη, το 1964. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, o «θρύλος» της κουβανικής επανάστασης έκανε λόγο για βελτίωση των σχέσεων της Κούβας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες κατά την περίοδο της προεδρίας του Λύντον Τζόνσον άρχισαν να «ξεπαγώνουν», μετά τη βαθιά επιδείνωση που παρουσίασαν τα πρώτα χρόνια του νέου σοσιαλιστικού καθεστώτος. (AP Photo)

Flashback στην 9η Οκτωβρίου-2
Ο θρυλικός Ιταλοαμερικανός γκάνγκστερ της περιόδου της ποτοαπαγόρευσης, Αλ Καπόνε, ακούει τις εις βάρος του κατηγορίες για φοροδιαφυγή, σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο, το 1931. Μερικές ημέρες αργότερα θα καταδικαστεί σε έντεκα χρόνια φυλάκισης, ποινή που θα σημάνει το τέλος της κυριαρχίας του στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος της μεγαλύτερης και πολυπληθέστερης του Ιλινόι. Στα δεξιά του Καπόνε κάθεται ο δικηγόρος του, Μάικλ Άχερν. (AP Photo)

Flashback στην 9η Οκτωβρίου-3
Ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Νικίτα Χρουστσόφ, μιλάει κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης του στην εκπομπή «Open End», στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νέα Υόρκη το 1960. (AP Photo/Harvey Lippman)

Flashback στην 9η Οκτωβρίου-4
Το κέντρο της Τεχεράνης έχει παραλύσει από χιλιάδες κόσμου, που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια μίας γιγαντιαίας διαδήλωσης κατά του Σάχη του Ιράν, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, το 1978. (AP Photo)

Flashback στην 9η Οκτωβρίου-5
Ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με το Δημοκρατικό Κόμμα, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, κατευθύνεται μαζί με τη σύζυγο του, Ζακλίν, και την κόρη του, Καρολάιν, στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει στο Σικάγο, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, το 1960. (AP Photo/Bill Chaplis)