ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 10η Οκτωβρίου

ap_6710100105

flashback-sti-10i-oktovrioy0
Ο Πολωνός σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι και η Αμερικανίδα ηθοποιός Μία Φάροου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της γνωστότερης ίσως κινηματογραφικής ταινίας του σκηνοθέτη, του συγκλονιστικού ψυχολογικού θρίλερ «Το Μωρό της Ρόζμαρι», κάπου στο Χόλυγουντ, το 1967. (AP Photo)

flashback-sti-10i-oktovrioy2
Ένας ιερέας του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου κοιτάει σε τι κατάσταση βρίσκονται δύο μικρά αγάλματα χερουβείμ, ανάμεσα στα ερείπια του ναού, ο οποίος υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές από έναν γερμανικό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον του Λονδίνου, το 1940. Η τραγική ειρωνία της εικόνας έγκειται στο ότι τα δύο χερουβείμ έχουν τα χέρια τους στο κεφάλι τους, σα να προσπαθούν να προστατευθούν από το καταρρέον κτίριο. (AP Photo)

flashback-sti-10i-oktovrioy4
Οι τελευταίες καταχωρήσεις που είχε πραγματοποιήσει στο ημερολόγιο του ο θρυλικός Αργεντίνος επαναστάτης και ένας από τους ηγέτες της κουβανικής επανάστασης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μόλις λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του, δίνονται στη δημοσιότητα μία ημέρα μετά την εκτέλεση του από τον βολιβιανό στρατό, στο Βαλεγκράντε της Βολιβίας, το 1967. (AP Photo)

flashback-sti-10i-oktovrioy6
O αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Σπίρο Άγκνιου, εξέρχεται ενός δικαστηρίου στη Βαλτιμόρη, αφού άκουσε τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή που του απαγγέλθηκαν, τις οποίες δεν αντέκρουσε, το 1973. Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος υπέβαλε την παραίτηση του, στην οποία αναγκάστηκε μετά την αποκάλυψη στελεχών κατασκευαστικών εταιρειών, ότι τον είχαν δωροδοκήσει. Η κατηγορία αποδοχής δωροδοκίας μετατράπηκε σε κατηγορία για φοροδιαφυγή, μετά από σχετική συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές. (AP Photo)