ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 15η Οκτωβρίου

ap_8810150576

Flashback στη 15η Οκτωβρίου-1
Σε ένα σκηνικό που θυμίζει αποκάλυψη, η γη έχει κυριολεκτικά ανοίξει σε έναν δρόμο του Λονδίνου, «καταπίνοντας» ένα διώροφο λεωφορείο, μετά από μία γερμανική αεροεπιδρομή εναντίον της βρετανικής πρωτεύουσας, το 1940. (AP Photo)

Flashback στη 15η Οκτωβρίου-2
Εξήντα χρόνια μετά τη γέννηση του, ο Μίκυ Μάους επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Σοβιετική Ένωση, πραγματοποιώντας ένα ιστορικό ταξίδι δύο εβδομάδων στο Ανατολικό Μπλοκ, με αφορμή ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου προβλήθηκαν για πρώτη φορά στην Ε.Σ.Σ.Δ. τρεις κλασικές ταινίες των στούντιο Disney από τις δεκαετίες του '30 και του '40, το 1988. Οι ταινίες που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ, το οποίο πέρασε από τη Μόσχα, το Ταλίν και το Λένινγκράντ, ήταν η «Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», η «Φαντασία» και ο «Μπάμπι». Εδώ, ο διάσημος ποντικός του Γουώλτ Ντίσνεϋ φωτογραφίζεται με τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας, τον αρκούδο Μίσα, στην Κόκκινη Πλατεία της σοβιετικής πρωτεύουσας. (AP Photo/Boris Yurchenko)

Flashback στη 15η Οκτωβρίου-3
Σε μία αλλόκοτη σκηνή που μοιάζει να βγήκε από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη φαίνεται να δέχεται επίθεση από δεινόσαυρους, με τη γιγαντιαία ρέπλικα ενός Βροντόσαυρου, μήκους 21 μέτρων, να κυριαρχεί των λοιπών προϊστορικών συγγενών του, το 1963. Μετά από δέκα μήνες που χρειάστηκαν για τη δημιουργία τους, τα γιγαντιαία αυτά ομοιώματα δεινοσαύρων συνόδευσαν το περίπτερο μία πετρελαϊκής εταιρείας στη Διεθνή Έκθεση της Νέας Υορκής της ίδιας χρονιάς. (AP Photo)

Flashback στη 15η Οκτωβρίου-4
Πολίτες της Ρώμης και στρατιώτες συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πάπα Πίο ΙΒ', τον επικεφαλής του Βατικανού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος πραγματοποίησε τον γύρο της κατεχόμενης από τους Γερμανούς ιταλικής πρωτεύουσας, για να επιθεωρήσει τις ζημιές που επέφεραν στην πόλη οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί, το 1943. (AP Photo)