ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 17η Οκτωβρίου

ap_5710170100

Flashback στη 17η Οκτωβρίου-1
Ο σπουδαίος Γάλλος λογοτέχνης Αλμπέρ Καμύ δέχεται τα συγχαρητήρια του Σουηδού πρεσβευτή στη Γαλλία, Ραγκνάρ Κουμλίν, για τη βράβευση του με το βραβείο Νόμπελ για το σύνολο του λογοτεχνικού και φιλοσοφικού έργου του, σε έναν εκδοτικό οίκο του Παρισιού, το 1957. (AP Photo/Godot)

Flashback στη 17η Οκτωβρίου-2
Ο διαβόητος Ιταλοαμερικανός γκάνγκστερ που κυριαρχούσε στον υπόκοσμο του Σικάγο την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, Αλ Καπόνε, εξέρχεται μίας δικαστικής αίθουσας της μεγαλύτερης πόλης του Ιλινόι, έχοντας μόλις καταδικαστεί σε έντεκα χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, το 1931. Ο θρυλικός μαφιόζος θα εκτίσει τα οκτώ χρόνια της ποινής του, καθώς θα αποφυλακιστεί το 1939, πληρώνοντας το ποσό των 37.617 δολαρίων. (AP Photo)

Flashback στη 17η Οκτωβρίου-3
Η Μητέρα Τερέζα έχει μόλις βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης για το ιεραποστολικό της έργο σε όλο τον κόσμο υπέρ των φτωχών και των αρρώστων, στο Όσλο, στις 10 Δεκεμβρίου του 1979. Η Μητέρα Τερέζα είχε ενημερωθεί για την επικείμενη βράβευση της από ένα ξένο δημοσίευμα, ενώ βρίσκοταν στο σπίτι της στην Καλκούτα, την 17η Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. (AP Photo/Santosh Basa)

Flashback στη 17η Οκτωβρίου-4
Με τη ζωή τους να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών μετά την πολεμική συντριβή του Τρίτου Ράιχ λίγους μήνες νωρίτερα, Γερμανίδες γυναίκες και ηλικιωμένοι Γερμανοί άνδρες βοηθούν στον καθαρισμό των δρόμων της πόλης του Ντάνζιγκ της Πολωνίας από τα ερείπια που άφησε η γερμανική κατοχή και ο πόλεμος στη ρημαγμένη πόλη, που βρίσκεται πλέον υπό πολωνικό έλεγχο, το 1945. (AP Photo)