ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 27η Νοεμβρίου

ap_4111271112

flashback-stin-27i-noemvrioy0
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, καληνυχτίζει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του, Λίντον Τζόνσον, μετά το τέλος του δείπνου που είχαν στο σπίτι του, στην περιοχή Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον, το 1960. Καλεσμένες στο δείπνο ήταν και η σύζυγος του Τζόνσον, Λέιντι Μπερντ, καθώς και οι δύο κόρες τους, Λίντα Μπερντ και Λούσι Μπέινς. (AP Photo)

flashback-stin-27i-noemvrioy2
Ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν παρασημοφορεί τέσσερις ανώτατους Βρετανούς αξιωματικούς του κοινού συμμαχικού αρχηγείου (Combined Chiefs of Staff), κατά τη διάρκεια μίας τελετής στον Λευκό Οίκο, το 1945. Από αριστερά προς δεξιά διακρίνονται ο αντιπτέραρχος Ντάγκλας Κόλιερ, ο ναύαρχος Ουίλιαμ Ντ. Λίρι, ο αντιστράτηγος Σερ Γκορντον Μακρέντι, ο ναύαρχος Έρνεστ Κινγκ, ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν, ο στρατηγός Τζορτζ Μάρσαλ και ο αρχιστράτηγος Σερ Χένρι Μέιτλαντ Ουίλσον. (AP Photo)

flashback-stin-27i-noemvrioy4
Ένας Γερμανός σκοπός κοιτάει με κυάλια για πιθανή παρουσία του εχθρού στις χιονισμένος κορυφές του Καυκάσου, στην ψηλότερη σκοπιά του γερμανικού στρατού στη ρωσική οροσειρά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα», το 1941. (AP Photo)

flashback-stin-27i-noemvrioy6
Κύπριες εργάτριες γεμίζουν μικρά βαγόνια με πέτρες και κομμάτια γης, κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Σαλαμίνας, στην Κύπρο, το 1957. (AP Photo)