ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου

ap_6812120241

flashback-sti-12i-dekemvrioy0
O Ρεπουμπλικάνος νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, Ρίτσαρντ Νίξον, συζητάει με τον απερχόμενο Δημοκρατικό πρόεδρο Λίντον Τζόνσον, κατά τη μεταβατική περίοδο αλλαγής φρουράς στον Λευκό Οίκο, στο Οβάλ Γραφείο, το 1968. (AP Photo/Harvey Georges)

flashback-sti-12i-dekemvrioy2
Ιρανοί εθελοντές που είναι έτοιμοι να μεταβούν στα νότια εδάφη του Λιβάνου, για να συμμετάσχουν στην παλαιστινιακή εξέγερση εναντίον του Ισραήλ και διάφορων λιβανέζικων χριστιανικών πολιτοφυλακών, περιμένουν την πτήση τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, το 1979. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν τους επετράπη η είσοδος στη χώρα, η οποία ήδη μαστιζόταν από εμφύλιες συγκρούσεις. (AP Photo/Aristotle Saris) 

flashback-sti-12i-dekemvrioy4
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τρέχουν προς το μέρος μία ομάδας νεαρών Παλαιστινίων που πετούν εναντίον τους πέτρες και μπουκάλια σε κάποιον δρόμο της Ναμπλούς, στο πλαίσιο διαδηλώσεων στην πόλη της και άλλες κατεχόμενες περιοχές της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, κατά τη διάρκεια της πρώτης παλαιστινιακής Ιντιφάντα, το 1987. (AP Photo/Max Nash)

flashback-sti-12i-dekemvrioy6
Ένας Ιταλοαμερικανός κουρέας και ο πελάτης του διαβάζουν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «New York Post», για την αμοιβαία κήρυξη πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των δύο βασικών ευρωπαϊκών δυνάμεων του Άξονα, τέσσερις ημέρες μετά την ιαπωνική επίθεση στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Περλ Χαρμπορ και την ακόλουθη αμερικανική κήρυξη πολέμου στην Αυτοκρατορική Ιαπωνία, το 1941. «Ο Χίτλερ και ο Ντούτσε κηρύσσουν πόλεμο», αναγράφει εμφατικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τον Ιταλοαμερικανό κουρέα να σχολιάζει με σαρκασμό πως θα ήθελε να είχε τον Μπενίτο Μουσολίνι στην καρέκλα του «έστω για μία φορά». (AP Photo)