ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου

ap_6812120241

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου-1
O Ρεπουμπλικάνος νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, Ρίτσαρντ Νίξον, συζητάει με τον απερχόμενο Δημοκρατικό πρόεδρο Λίντον Τζόνσον, κατά τη μεταβατική περίοδο αλλαγής φρουράς στον Λευκό Οίκο, στο Οβάλ Γραφείο, το 1968. (AP Photo/Harvey Georges)

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου-2
Ιρανοί εθελοντές που είναι έτοιμοι να μεταβούν στα νότια εδάφη του Λιβάνου, για να συμμετάσχουν στην παλαιστινιακή εξέγερση εναντίον του Ισραήλ και διάφορων λιβανέζικων χριστιανικών πολιτοφυλακών, περιμένουν την πτήση τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, το 1979. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν τους επετράπη η είσοδος στη χώρα, η οποία ήδη μαστιζόταν από εμφύλιες συγκρούσεις. (AP Photo/Aristotle Saris) 

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου-3
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τρέχουν προς το μέρος μία ομάδας νεαρών Παλαιστινίων που πετούν εναντίον τους πέτρες και μπουκάλια σε κάποιον δρόμο της Ναμπλούς, στο πλαίσιο διαδηλώσεων στην πόλη της και άλλες κατεχόμενες περιοχές της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, κατά τη διάρκεια της πρώτης παλαιστινιακής Ιντιφάντα, το 1987. (AP Photo/Max Nash)

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου-4
Ένας Ιταλοαμερικανός κουρέας και ο πελάτης του διαβάζουν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «New York Post», για την αμοιβαία κήρυξη πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των δύο βασικών ευρωπαϊκών δυνάμεων του Άξονα, τέσσερις ημέρες μετά την ιαπωνική επίθεση στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Περλ Χαρμπορ και την ακόλουθη αμερικανική κήρυξη πολέμου στην Αυτοκρατορική Ιαπωνία, το 1941. «Ο Χίτλερ και ο Ντούτσε κηρύσσουν πόλεμο», αναγράφει εμφατικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τον Ιταλοαμερικανό κουρέα να σχολιάζει με σαρκασμό πως θα ήθελε να είχε τον Μπενίτο Μουσολίνι στην καρέκλα του «έστω για μία φορά». (AP Photo)