Γαστρονόμος: Οδοιπορικό φόρος τιμής στη Βόρεια Εύβοια

Γαστρονόμος: Οδοιπορικό φόρος τιμής στη Βόρεια Εύβοια

Τι είδε η δημοσιογράφος του Γαστρονόμου Βιβή Κωνσταντινίδου κατά το οκταήμερο οδοιπορικό της στη Βόρεια Εύβοια; Τι σημάδια άφησαν στην αγροτική παραγωγή του τόπου οι καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου; Ποιοι είναι οι παραγωγοί που συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν; Με το πευκόμελο και το ρετσίνι τι θα γίνει; Ποια είναι τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής και γιατί πρέπει να τα βάλουμε στις κατσαρόλες και στα πιάτα μας; Για αυτά και για άλλα πολλά συνομιλεί σε αυτό το ημίωρο podcast με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Άγγελο Ρέντουλα.

Ακόμη μαθαίνουμε: για το μικρασιατικό dna του πιο εμβληματικού προϊόντος της Εύβοιας, των σύκων. Για το μυθιστορηματικό παρελθόν του ιστορικού ελαιώνα των Ροβιών και για τη σχέση του με την Πηνελόπη Δέλτα και τον Παύλο Μελά. Αλλά και τι είναι η τσιτσανόπιτα, το ρεβιθομάνεστρο, και ο γαύρος στην κατσαρόλα πάνω στα κρεμμυδόφυλλα και γιατί θα χάσουμε αν δεν μάθουμε να τα μαγειρεύουμε.

Περισσότερα θα διαβάσετε στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 10/10, με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή