Ράδιο «Κ» – Νίκος Φίλης: Οχι αντιπολίτευση με τους θανάτους

Ράδιο «Κ» – Νίκος Φίλης: Οχι αντιπολίτευση με τους θανάτους

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, συζητάει με τον Μιχάλη Τσιντσίνη

Η συζήτηση ξεκίνησε από το Κίνημα Αλλαγής και το αν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τη νέα του ηγεσία. Και κατέληξε στις αιτίες της καθήλωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μειοψηφικά ποσοστά. Ως προς την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του για την πανδημία, ο Νίκος Φίλης είναι κατηγορηματικός: Δεν υιοθετεί καταγγελίες τύπου «ΜΕΘ μόνο για VIP». Τάσσεται στο πλευρό του Ανδρέα Ξανθού και επισημαίνει ότι το κόμμα του ενίοτε παρασύρεται από την «τηλεοπτική αντιπολίτευση». «Δεν πρέπει οι θάνατοι να αποτελούν στοιχείο αντιπολίτευσης», λέει ο πρώην υπουργός. 

Στη συζήτησή του με τον Μιχάλη Τσιντσίνη, εμφανίζεται ανοιχτός στον διάλογο με το ΚΙΝΑΛ, αποδίδοντας όμως την αθρόα προσέλευση στις κάλπες σε «πληθώρα παλαιών κυβερνητικών και κομματικών αξιωματούχων, παρά σε κοινωνικές δυνάμεις εν κινήσει». Στο δίλημμα «Ανδρουλάκης ή Παπανδρέου», ο Φίλης απαντά ότι με τον πρώην πρωθυπουργό, «που βαρύνεται με το έγκλημα των Μνημονίων», μπορεί να συνομιλήσει στην εξωτερική πολιτική και ορισμένα κοινωνικά ζητήματα, ενώ χαρακτηρίζει τον ευρωβουλευτή «tabula rasa». Επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπροσωπεί τον αριστερό ριζοσπαστισμό και ερμηνεύει τη δυσκολία του να ανακάμψει σε ατελή απολογισμό για το κυβερνητικό του παρελθόν.

Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή