Τhe Money Pod #2: Ρωσική «τορπίλη» στην οικονομία – Το έξτρα αέριο του TAΡ

Τhe Money Pod #2: Ρωσική «τορπίλη» στην οικονομία – Το έξτρα αέριο του TAΡ

«Οι τιμές στο αέριο θα σημειώσουν κάποια μείωση μέχρι το καλοκαίρι, αλλά με τη γεωπολιτική ένταση σε εξέλιξη, δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα επιστρέψουν αυτομάτως στα επίπεδα του 2019 ή του 2020. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολήσει», δηλώνει αποκλειστικά στο «The Money Pod» ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, Luca Schieppati

«Οι τιμές στο αέριο θα σημειώσουν κάποια μείωση μέχρι το καλοκαίρι, αλλά με τη γεωπολιτική ένταση σε εξέλιξη, δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα επιστρέψουν αυτομάτως στα επίπεδα του 2019 ή του 2020. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολήσει», δηλώνει αποκλειστικά στο «The Money Pod» ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, Luca Schieppati. «Μπορούμε και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα επιπλέον 5% της ετήσιας δυναμικότητας του αγωγού μας, δηλαδή 0,5 ή 0,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον ετησίως», τονίζει αναφερόμενος στα περιθώρια του TAP για αύξηση των ροών λόγω της συγκυρίας.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης αναλύει τον αντίκτυπο της ουκρανικής κρίσης για την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας ότι η πανδημία τουλάχιστον βρίσκεται σε αποδρομή. Επιβεβαιώνει ότι η πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης θα καταβληθεί τον Απρίλιο και ορίζει ως στόχο για τη δεύτερη δόση το τέλος του έτους.

Ακούστε επίσης στο δεύτερο επεισόδιο του «The Money Pod»:

– το ενεργειακό μείγμα της Ευρώπης

– τα διδάγματα από τις οικονομικές κυρώσεις στην περίοδο της Κριμαίας

-το σύστημα συναλλαγών SWIFT

Από τον Βασίλη Κωστούλα.

Eπιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή