Οι Έλληνες της διεθνούς βιοτεχνολογίας

Οι Έλληνες της διεθνούς βιοτεχνολογίας

Συνέντευξη με τον Στέλιο Παπαδόπουλο, πρόεδρο του ΔΣ της BIOGEN

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της BIOGEN, ήταν ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στο χώρο της βιοτεχνολογίας και άνοιξε το δρόμο στις επόμενες γενιές συμπατριωτών μας, επιστημόνων και επιχειρηματιών. Επίσης, μαζί με τον Σπύρο Αρταβάνη – Τσάκωνα, καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, ήταν επικεφαλής της οκταμελούς ομάδας εργασίας που παρουσίασε πρόσφατα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μια έκθεση για το πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να μπει στον παγκόσμιο χάρτη της βιοτεχνολογίας. 

«Οι προτάσεις μας είναι απολύτως υλοποιήσιμες», λέει ο ίδιος. «Αν θα υλοποιηθούν, όμως, θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα εξακολουθήσει ή όχι να δείχνει η κυβέρνηση και αν θα έχει την τόλμη να προχωρήσει στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην έρευνα, στα πανεπιστήμια, στο δημοσιονομικό πλαίσιο. Αν όλα αυτά γίνουν, θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την οικονομία σε λίγα χρόνια.»

Για όλα αυτά κουβεντιάσαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου τον συνάντησα, αλλά και για το μέλλον του φαρμάκου για το Αλτσχάιμερ που ανέπτυξε η εταιρεία του. 

Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή