Women: Μία αποβολή δεν ματαιώνει τη μητρότητα

Women: Μία αποβολή δεν ματαιώνει τη μητρότητα

Πώς βιώνει μια γυναίκα την περιγεννητική απώλεια; Οι κυρίαρχες σκέψεις και συναισθήματα και ο φόβος απέναντι σε μια επόμενη κύηση

Από τη στιγμή που μια γυναίκα αντιλαμβάνεται ότι είναι έγκυος τα συναισθήματα εναλλάσσονται μεταξύ της ανασφάλειας για το «εάν είναι έτοιμη να γίνει μητέρα», του άγχους για την έκβαση της εγκυμοσύνης και της ανυπομονησίας να κρατήσει στην αγκαλιά το μωρό της. Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλες οι περιπτώσεις αίσιο τέλος. Ειδικότερα, 23 εκατομμύρια αποβολές, δηλαδή 44 αποβολές ανά λεπτό, καταγράφονται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Και κάπως έτσι η χαρά και η ανυπομονησία μετατρέπονται σε θλίψη, ντροπή και ενοχή. 

Για το θέμα της απώλειας εγκυμοσύνης και τα συναισθήματα που αυτή προκαλεί συζητάμε με την υπεύθυνη μαία του τμήματος περιγεννητικής απώλειας που λειτουργεί από το 2022 στο Αρεταίειο, Ελισάβετ Μανιατέλη, η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα της διδακτορικής διατριβής που έκανε σε δείγμα 176 γυναικών. Επίσης, η μαία Χρύσα Τεγοπούλου, δίνει μήνυμα ελπίδας, καθώς οι δύο αποβολές που είχε δεν την εμπόδισαν να εκπληρώσει την επιθυμία της για ένα δεύτερο παιδί. Μιλάει επίσης για το πώς είναι όταν καλείσαι να δώσεις στον εαυτό σου τη στήριξη που μέχρι πρόσφατα προσέφερες σε άλλες γυναίκες.

Γίνετε κι εσείς μέλος της ομάδας μας. Αναζητήστε στο Viber το «W♀men the podcast»

Δημοσιογραφική επιμέλεια – Παρουσίαση: Θεοδώρα Βασιλοπούλου 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή