Women: Είμαι έτοιμη να γίνω μητέρα;

Women: Είμαι έτοιμη να γίνω μητέρα;

Συζητάμε με την κλινική ψυχολόγο και ψυχαναλύτρια Πέγκυ Σφυρίδου για τους προβληματισμούς μιας γυναίκας γύρω από τις αναπαραγωγικές φάσεις

Πολλές γυναίκες έχουν αναρωτηθεί στη διάρκεια της ζωής τους για το εάν είναι έτοιμες να αναλάβουν την ευθύνη να γίνουν μητέρες. Σε αντίθεση μάλιστα με το παρελθόν οπότε και η τεκνοποίηση ήταν μια υποχρέωση, σήμερα οι γυναίκες επιτρέπουν ολοένα και περισσότερο στον εαυτό τους την πολυτέλεια να αναρωτηθούν εάν επιθυμούν να προχωρήσουν σε μια τέτοια εμπειρία.

Πόσο αγχωτική είναι όμως αυτή η σκέψη και πώς βιώνει μια γυναίκα τη συνειδητοποίηση ότι όταν παίρνει την απόφαση είναι πλέον αργά; Πώς αντιδρά μια γυναίκα όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει άλλη δυνατότητα πέρα από την εξωσωματική και γίνεται η ίδια η διαδικασία των εξωσωματικών επιβαρυντικός παράγοντας ώστε να εκδηλωθεί ψυχοπαθολογία; Η κλινική ψυχολόγος και ψυχαναλύτρια Πέγκυ Σφυρίδου από το ειδικό ιατρείο ψυχικής υγείας γυναικών που υπάγεται στο Αιγινήτειο νοσοκομείο απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα. 

Γίνετε κι εσείς μέλος της ομάδας μας. Αναζητήστε στο Viber το «W♀men the podcast»

Δημοσιογραφική επιμέλεια – Παρουσίαση: Θεοδώρα Βασιλοπούλου 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή