Βίντεο ΝΥΤ: Η συμβολή των ΗΠΑ στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

Βίντεο ΝΥΤ: Η συμβολή των ΗΠΑ στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

«Πώς η Αμερική βοήθησε να νικήσουμε τον κορωνοϊό;» Ο τίτλος που έδωσαν οι New York Times στο άνωθεν βίντεο ακούγεται παράδοξος για δύο λόγους

βίντεο-νυτ-η-συμβολή-των-ηπα-στον-αγώνα-561380431

«Πώς η Αμερική βοήθησε να νικήσουμε τον κορωνοϊό;» Ο τίτλος που έδωσαν οι New York Times στο άνωθεν βίντεο ακούγεται παράδοξος για δύο λόγους. Πρώτον, παρότι η ανθρωπότητα σημειώνει διαδοχικές νίκες κατά της πανδημίας, με τους εμβολιασμούς να δημιουργούν τείχη ανοσίας σε όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου, οι εξελίξεις σε χώρες όπως η Ινδία και οι εμφανίσεις νέων μεταλλάξεων θα έπρεπε ίσως να συγκρατήσουν την υπερβολική αισιοδοξία μας και τις αναφορές στον τετελεσμένο χαρακτήρα της νίκης κατά της COVID-19. Δεύτερον, όταν βλέπουμε στην ίδια πρόταση τις λέξεις «Αμερική» και «κορωνοϊός», το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία, σε μεγάλο βαθμό, φέρεται να του στοίχισε το ίδιο το προεδρικό αξίωμα.

⇒ Δείτε ακόμη: Βίντεο NYT: Μια ΜΕΘ γεμάτη από ηθικά διλήμματα

Ωστόσο, παρά τις αστοχίες της προεδρίας Τραμπ στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο εσωτερικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν σημαντικά στον έλεγχο της πανδημίας στο εξωτερικό, με έμμεσες υγειονομικές παρεμβάσεις σε τρίτες χώρες, οι οποίες μπορεί να έλαβαν χώρα ακόμη και πριν από αρκετά χρόνια. Η συμβολή Αμερικανών επιστημόνων στην καταπολέμηση υγειονομικών κρίσεων σε διάφορες γωνιές του κόσμου, συνέβαλε εμμέσως και στον έλεγχο της πανδημίας στις ίδιες αυτές περιοχές, με την τεχνογνωσία που προσέφεραν οι ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια να αποδεικνύεται σήμερα καθοριστική.

*Video από τους New York Times – Αποκλειστική δημοσίευση στην Ελλάδα από το kathimerini.gr

Τελευταίες ειδήσεις

⇒ Κορωνοϊός – Βρετανία: Εκτίναξη στα 4.000 κρούσματα, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή