Κορωνοϊός – Βρετανία: Εκτίναξη στα 4.000 κρούσματα, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου

Κορωνοϊός – Βρετανία: Εκτίναξη στα 4.000 κρούσματα, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου

Η Βρετανία κατέγραψε την Παρασκευή πάνω από 4.000 νέα κρούσματα, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την ινδική μετάλλαξη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία κατέγραψε την Παρασκευή περισσότερα από 4.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου και εν μέσω αυξανόμενων φόβων πως η γρήγορη εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης θα οδηγήσει σε ματαίωση της «Ημέρας της Ελευθερίας» (Freedom Day) τον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση ανέμενε αυτή την αύξηση στα κρούσματα όταν θα ξεκινούσε η χαλάρωση των περιορισμών, ενώ πιστεύει πως τα εμβόλια μπορούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο νέας ασφυκτικής πίεσης το Σύστημα Υγείας. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Η Βρετανία ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου J&J

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθυστέρησης των σχεδίων για χαλάρωση του lockdown στις 21 Ιουνίου και θα χρειαστεί να πατήσει ξανά το κουμπί «πανικού» αν αυξηθούν ανησυχητικά οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, ή αν το μεταλλαγμένο στέλεχος προκύψει πολύ πιο μολυσματικό από τη μετάλλαξη του Kent, η οποία και προκάλεσε το καταστροφικό δεύτερο κύμα στη χώρα.

Από την άλλη, οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς καταγράφηκαν μόνο δέκα νεκροί από Covid-19 την Παρασκευή.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προτού μια αύξηση των νοσηλειών οδηγήσει σε άνοδο των καταγεγραμμένων θανάτων, αν και οι επιστήμονες παραμένουν αισιόδοξοι ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στη Βρετανία θα αποτρέψει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. 

Με πληροφορίες από Mail Online

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή