ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Το κόστος της μάχης για το Μπαχμούτ

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Το κόστος της μάχης για το Μπαχμούτ

Η πιο αιματηρή και μακροχρόνια μάχη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να φτάνει στο τέλος της, αλλά οι ανθρώπινες απώλειες ήταν μεγάλες.

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-το-κόστος-562449898

Μετά από σχεδόν 10 μήνες μάχης, η Ρωσία λέει ότι πήρε τον πλήρη έλεγχο του Μπαχμούτ, μια πόλη με αλατωρυχεία στην ανατολική Ουκρανία. Όμως, ποιο ήταν το κόστος όταν καταστράφηκαν σχολεία, διαμερίσματα και καταστήματα; Το ARTE βλέπει τις συνέπειες σε πολιτικό, ψυχολογικό και ανθρώπινο επίπεδο.

Στην ΕΕ, λίγες χώρες μείωσαν την ηλικία ψήφου, αλλά ένα κύμα ψηφοφόρων της «γενιάς Ζ» ετοιμάζεται να πάει στις κάλπες. Πώς αυτό θ’ αλλάξει το αποτέλεσμα;

Τέλος, γνωρίζουμε τη Γαλλίδα τραγουδοποιό της χιπ χοπ Ίσα Γιασούκε που με τη μουσική της μιλά για τον ρατσισμό και την ανισότητα.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 27 Ιουνίου 2023. 

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία)την Καθημερινή (Ελλάδα), τη Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία), σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή