ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – «Ξηρός Ιανουάριος» σημαίνει τέλος στα χανγκόβερ

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – «Ξηρός Ιανουάριος» σημαίνει τέλος στα χανγκόβερ

Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι κόβουν το αλκοόλ για τον «Ξηρό Ιανουάριο». Ανακαλύπτουμε αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-ξηρός-ια-562826212

Μεταξύ των δέκα χωρών που πίνουν περισσότερο στον κόσμο, οι εννέα βρίσκονται στην ΕΕ. Όμως, από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έως την ευσυνείδητη κατανάλωση, ένα νέο κύμα Ευρωπαίων – γοητευμένοι από τις τάσεις του υγιεινισμού – υψώνουν τα ποτήρια τους σε μετριοπαθείς τάσεις κατανάλωσης αλκοόλ όπως το «Damp January» («Υγρός Ιανουάριος»). Στην περίπου νηφάλια σεζόν του, βλέπετε το ARTE Europe Weekly.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την «El Pais» (Ισπανία), την «Gazeta Wyborcza» (Πολωνία), την «Internazionale» (Ιταλία), την «Καθημερινή» (Ελλάδα), τη «Le Soir» (Βέλγιο), το «Telex» (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε., στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

 
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT