ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Η ζωή στον δρόμο

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Η ζωή στον δρόμο

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη την αστεγία για σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους, χωρίς μέρος που να μπορούν να αποκαλούν σπίτι τους;

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-η-ζωή-στον-562938727

Την τελευταία δεκαετία έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των αστέγων αλλά και όσων διαμένουν σε καταφύγια. Δυσκολίες στην πρόσβαση στέγασης, η αύξηση του κόστους ζωής, η ανεργία αλλά και η ψυχική υγεία είναι κάποιες από τις βαθύτερες αιτίες. Ενώ η ΕΕ ισχυρίζεται ότι θέλει να σταματήσει την αστεγία, εμείς προσπαθούμε να κατανοήσουμε βαθύτερα το φαινόμενο σε αυτό το ARTE Europe Weekly.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 13 Απριλίου 2024.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), τη Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή