ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Ο πόλεμος στη Γάζα στο επίκεντρο της Eurovision

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Ο πόλεμος στη Γάζα στο επίκεντρο της Eurovision

Ο παγκόσμιος τηλεοπτικός διαγωνισμός τραγουδιού, Eurovision, επιμένει ότι δεν είναι πολιτικός. Αλλά το πιο πρόσφατο κεφάλαιο σε μια ιστορία πολιτικής έντασης δεκαετιών, πίσω από το λαμπερό σκηνικό της διοργάνωσης, υποδηλώνει κάτι διαφορετικό

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-ο-πόλεμος-563019187

Ενώ οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης έχουν πάρει φωτιά σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλο τον κόσμο, στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στη σουηδική πόλη Μάλμε, αυτό το Σάββατο, η παλαιστινιακή σημαία θα απουσιάζει σημαντικά. Και όλα αυτά όταν οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της συμμετοχής του Ισραήλ πληθαίνουν. Σε αυτό το ARTE Europe Weekly εξετάζουμε πώς η κουλτούρα των στρατοπέδων και η γεωπολιτική πήγαιναν πάντα χέρι-χέρι στη Eurovision.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 6 Ιουνίου 2024.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), τη Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT