Σουηδία: Κυκλοφόρησε μια νέα εφημερίδα της αριστεράς

Σουηδία: Κυκλοφόρησε μια νέα εφημερίδα της αριστεράς

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο πρώτο φύλλο της νέας σουηδικής εφημερίδας εθνικής κυκλοφορίας που προβάλλει τις θέσεις των κομμάτων της σουηδικής κεντροαριστεράς και αριστεράς, Η Ημερησία (Dagens ETC), κυκλοφόρησε σήμερα με την φιλοδοξία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πολιτική συζήτηση σε μια χρονιά που θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές στην χώρα.

Η νέα αυτή εφημερίδα εκπορεύτηκε από τους κόλπους της εβδομαδιαίας εφημερίδας ETC, η οποία ιδρύθηκε το 1978 και υποστηρίζει τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, παραμένοντας ωστόσο ανεξάρτητη.

«Η φιλοδοξία (μας) είναι να ασκήσουμε επιρροή στην προεκλογική εκστρατεία, να αναδείξουμε με μια κόκκινη εφημερίδα με στόχο έναν πιο πράσινο κόσμο, τα ζητήματα εκείνα στα οποία τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης δεν στρέφουν την προσοχή τους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Αντρέας Γκούσταβσον.

Η σημερινή έκδοση, την οποία δύσκολα μπορεί κανείς να βρει στα περίπτερα της Στοκχόλμης, είχε 32 σελίδες, οι έξι εκ των οποίων είναι αφιερωμένες στη συνέντευξη με τον επικεφαλής της συμμαχίας των Σοσιαλδημοκρατών Στέφαν Λιούφβεν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού εάν η Αριστερά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2014.

Η συντακτική ομάδα είναι μειωμένη, με 20 δημοσιογράφους.

«Σήμερα έχουμε περίπου 5000 αγοραστές, όμως ελπίζουμε έως την Άνοιξη να τους αυξήσουμε σε περισσότερους από 7000» προσέθεσε ο αρχισυντάκτης.

Η Σουηδία μετρά με τη νέα αυτή εφημερίδα συνολικά 5 εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας: τις ποικίλης ύλης Τελευταία Νέα (Dagens Nyheter) και Καθημερινή της Σουηδίας (Svenska Dagbladet), τις Aftonbladet και Expressen, οι οποίες ασχολούνται κυρίως με κοινωνικά θέματα, και την οικονομική εφημερίδα Τα νέα της Βιομηχανίας (Dagens Industri).

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα ETC το Μάρτιο, οι ομάδες σύνταξης του ημερήσιου τύπου της Σουηδίας έχουν χάσει το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού τους τα τελευταία 20 χρόνια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή