Ο Τραμπ φοβόταν τις αποκαλύψεις

Ο Τραμπ φοβόταν τις αποκαλύψεις

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την καταβολή χρηματικών ποσών σε δύο γυναίκες, έτσι ώστε αυτές να μην αποκαλύψουν ότι διατηρούσαν εξωσυζυγική σχέση μαζί του, οργάνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ενώ γνώριζε ότι οι πράξεις του αυτές ήταν ανήθικες, υποστήριξε σε συνέντευξη ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν.

«Με καθοδήγησε να πληρώσω τα χρήματα. Με καθοδήγησε να εμπλακώ στις υποθέσεις αυτές» είπε ο Κοέν, μιλώντας στην κάμερα του ABC. Ο πρώην συνήγορος του Τραμπ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στις αρχές της εβδομάδας για παραβίαση της νομοθεσίας περί προεκλογικών δαπανών. Ο Τραμπ, από την πλευρά του, έχει αρνηθεί ότι διατηρούσε σχέσεις με τις δύο γυναίκες, επιμένοντας ότι ουδέποτε διέταξε τον Κοέν να παραβιάσει τους νόμους.

Στη συνέντευξη, που προβλήθηκε χθες, ο Κοέν υποστηρίζει ότι ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για την αποκάλυψη των εξωσυζυγικών του σχέσεων και για τον λόγο αυτό κατηύθυνε τον Κοέν να πληρώσει τις δύο γυναίκες και να εξασφαλίσει έτσι τη σιωπή τους.

Στο μεταξύ, νέες αποκαλύψεις στην εφημερίδα New York Times επιβαρύνουν τα νομικά προβλήματα του προέδρου Τραμπ, καθώς ομοσπονδιακοί εισαγγελείς φέρονται να εξετάζουν τη διοχέτευση παράνομων προεκλογικών κεφαλαίων από χώρες του εξωτερικού στην επιτροπή ορκωμοσίας του Τραμπ, αλλά και σε προεκλογική επιτροπή στήριξής του.

Η έρευνα εστιάζει στο ενδεχόμενο φυσικά πρόσωπα από χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, να αξιοποίησαν Αμερικανούς ως «βιτρίνες» για να προσφέρουν σημαντικά κεφάλαια στα ταμεία των δύο παραπάνω επιτροπών. Η ομοσπονδιακή νομοθεσία απαγορεύει τις προεκλογικές δωρεές από ξένους υπηκόους. Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα, μεσάζων για τις δωρεές αυτές ήταν ο στενός φίλος του Τραμπ και δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τόμας Μπαράκ.

Υπέκυψε από αφυδάτωση

Την ίδια ώρα, από αφυδάτωση πέθανε 7χρονο κορίτσι, που είχε συλληφθεί με τον πατέρα της να περνά τα σύνορα μεταξύ Μεξικού και ΗΠΑ. Το παιδί φέρεται να υπέκυψε από αφυδάτωση και σοκ, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της στο Νέο Μεξικό. Το κορίτσι από τη Γουατεμάλα ταξίδευε με ομάδα 163 μεταναστών, που παραδόθηκαν σε Αμερικανούς συνοριοφύλακες στις 6 Δεκεμβρίου.

Οκτώ ώρες μετά τη σύλληψή της, το 7χρονο κορίτσι υπέστη επιληπτική κρίση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ελ Πάσο στο Τέξας. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών, το παιδί δεν είχε φάει, ούτε πιει νερό για πολλές ημέρες. Οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων μεταναστών σχεδιάζουν να καταθέσουν αγωγή, υποστηρίζοντας ότι το 7χρονο κορίτσι δεν έλαβε την κατάλληλη περίθαλψη μετά τη σύλληψή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή