ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώθηκε έπειτα από πυρκαγιά ένας από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της Βρετανίας (φωτογραφίες)

Εκκενώθηκε έπειτα από πυρκαγιά ένας από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της Βρετανίας (φωτογραφίες)

Ένας ζωολογικός κήπος στη βόρεια Αγγλία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε σήμερα όλους τους επισκέπτες έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην πτέρυγά του, το Δάσος Μουσώνων, τις μεγαλύτερες εσωτερικές εγκαταστάσεις με ζώα στη Βρετανία.

Φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες και στήλες καπνού να υψώνονται από τους χώρους του Chester Zoo, ο οποίος και έκλεισε.

Εκκενώθηκε έπειτα από πυρκαγιά ένας από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της Βρετανίας (φωτογραφίες)-1

«Οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν και κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον ζωολογικό κήπο καθώς ομάδες εργάζονται για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση», έγραψε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου στο Twitter.

«Οι ομάδες των εργαζομένων που φροντίζουν τα ζώα προσπαθούν να τα απομακρύνουν όλα από τους χώρους».

Εκκενώθηκε έπειτα από πυρκαγιά ένας από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της Βρετανίας (φωτογραφίες)-2

Ο Chester Zoo φιλοξενεί 21.000 ζώα σε 125 στρέμματα και συγκεντρώνει 1,9 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ανέφερε η ιστοσελίδα του. Το Δάσος Μουσώνων, μια πτέρυγά του που κόστισε 50,3 εκατ δολάρια, φιλοξενεί ζώα όπως ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας, μακάκες, φίδια και κροκόδειλοι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια μεγάλη πυρκαγιά στον Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου σκότωσε έναν μυρμηγκοφάγο και τέσσερις σουρικάτες και κατέστρεψε ένα κατάστημα και μια καφετέρια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)