Ουγκάντα: 19 μέλη του προσωπικού αμερικανικής ΜΚΟ σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Ουγκάντα: 19 μέλη του προσωπικού αμερικανικής ΜΚΟ σκοτώθηκαν σε τροχαίο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 19 μέλη του προσωπικού μιας αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης σκοτώθηκαν και άλλα έξι τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο στο ανατολικό τμήμα της Ουγκάντας, γνωστοποίησε η αστυνομία.

«19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το λεωφορείο έπεσε σε απόκρημνη χαράδρα και συνετρίβη σε κοιλάδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρότζερς Ταϊτίκα, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή.

Το λεωφορείο μετέφερε μέλη του προσωπικού μιας αμερικανικής ΜΚΟ και κατευθυνόταν στην περιοχή Καπτσούρα για μια ετήσια γιορτή όταν έγινε το δυστύχημα στη Σίπι, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά από την Καμπάλα, πρόσθεσε.

Δεν δημοσιοποιήθηκαν αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες, κυρίως το για ποια ΜΚΟ πρόκειται ή ποια είναι η εθνικότητα των θυμάτων.

«Διενεργούμε έρευνα για να εξακριβωθεί τι προκάλεσε το δυστύχημα», ανέφερε ο Ταϊτίκα. «Οι νεκροί αναγνωρίστηκαν», πρόσθεσε, πρόκειται για μέλη «του προσωπικού μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στις περιοχές Κιριαντόνγκο και Μασίντι», στη νότια Ουγκάντα.

Στην Ουγκάντα καταγράφεται ένας από τους χειρότερους απολογισμούς στον κόσμο ως προς την οδική ασφάλεια, εξαιτίας της κακής κατάστασης των αυτοκινήτων και του οδικού δικτύου, αλλά και της επικίνδυνης οδήγησης πολλών αυτοκινητιστών.

Πάνω από 9.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στη χώρα αυτή από το 2015 ως το 2017, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, και η κατάσταση επιδεινώνεται σχεδόν κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη χρονιά, 10 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά στους δρόμους της Ουγκάντας και τα τροχαία δυστυχήματα στοιχίζουν στη χώρα αυτή 1,2 δισεκ. δολάρια (περίπου 1 δισεκ. ευρώ), ή το 5% του ΑΕΠ της.

Το 2015 ο πρόεδρος Γιοουέρι Μουσέβενι καθαίρεσε προσωπικά 900 δημόσιους λειτουργούς αρμόδιους για το οδικό δίκτυο, καθιστώντας τους υπεύθυνους για την κατάστασή του.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή