Γερμανία: Επέκταση ερευνών για τον ακροδεξιό πυρήνα στην Εσση

Γερμανία: Επέκταση ερευνών για τον ακροδεξιό πυρήνα στην Εσση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Διευρύνεται ο κύκλος των αστυνομικών που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε ακροδεξιό πυρήνα στην Εσση, ενώ, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις της Frankfurter Allgemeine Zeitung, εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσπάθειας συγκάλυψης της υπόθεσης. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά την αστυνομία της Φρανκφούρτης, η έρευνα περιλαμβάνει και την περιοχή Μαρβούργου – Μπίντενκοπφ, όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν αστυνομικοί με «ακροδεξιά φιλοσοφία». Την ίδια ώρα, βρίσκεται στο στόχαστρο το αρχηγείο της αστυνομίας του κρατιδίου, καθώς ελέγχεται για απόκρυψη κομβικών στοιχείων της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αστυνομία έπρεπε να ενημερώσει άμεσα την εγκληματολογική υπηρεσία της Εσσης για την έρευνά της. Η ίδια η αστυνομία απορρίπτει τις κατηγορίες και επικαλείται ως απόδειξη την αλληλογραφία των δύο υπηρεσιών από τον περασμένο Αύγουστο, στην οποία περιλαμβάνεται μεν η υπόθεση των απειλών εναντίον τουρκικής καταγωγής δικηγόρου της περιοχής και της κόρης της, αλλά δεν αναφέρεται ότι η έρευνα οδήγησε σε στελέχη της αστυνομίας. Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Γκέρχαρντ Μπέρεσβιλ, ελέγχεται τώρα για την υπόθεση, με την υποψία ότι είτε ήθελε να την υποβαθμίσει είτε ότι υποτίμησε τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει.

Απόρριψη προσφυγής

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε χθες η προσφυγή της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. To σώμα δεν δέχθηκε καν να ακούσει το αιτιολογικό της προσφυγής. Την ίδια στιγμή, το ίδρυμα Φούλμπραϊτ με έδρα την Ουάσιγκτον αποφάσισε να τη βραβεύσει ακριβώς για την ανθρωπιστική άσκηση της εξουσίας, «για την αφοσίωσή της στην αμοιβαία κατανόηση, τη διεθνή συνεργασία και την ειρήνη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σκεπτικό της βράβευσής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή