Γάλλος πρέσβης: Πολίτες και κυβερνήσεις της Ευρώπης πρέπει να κάνουν υπεύθυνες επιλογές στις ευρωεκλογές

Γάλλος πρέσβης: Πολίτες και κυβερνήσεις της Ευρώπης πρέπει να κάνουν υπεύθυνες επιλογές στις ευρωεκλογές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι οι πολίτες και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης πρέπει να κάνουν υπεύθυνες επιλογές στις ευρωπαϊκές εκλογές έστειλε ο πρέσβης της Γαλλίας, Κριστόφ Σαντεπί, στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό που απηύθυνε στους εκπροσώπους του Τύπου με την ευκαιρία του νέου έτους.

Ο κ. Σαντεπί δήλωσε ότι θα είναι κρίσιμη η νέα χρονιά γιατί θα είναι χρονιά εκλογών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως «θα είναι μία επιλογή για το μελλοντικό μας σπίτι, που είναι η Ευρώπη. Το ερώτημα είναι εάν θέλουμε να το βελτιώσουμε ή εάν θα το χωρίσουμε σε ανεξάρτητα διαμερίσματα». Όπως σημείωσε, η εξήγηση στο πρόβλημα δεν είναι μόνον οι λαϊκιστές και ο λαϊκισμός.

Ο πρέσβης της Γαλλίας αναφέρθηκε στις περιπτώσεις που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διαστάζουν να κάνουν υπεύθυνες ευρωπαϊκές επιλογές, επισημαίνοντας ότι «οι Ευρωπαίοι πολίτες το καταλαβαίνουν όταν υπάρχει στην Ευρώπη αμφιβολία για τη δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη. Καταλαβαίνουν όταν υπάρχει αμφιβολία για τη δημιουργία ή όχι μίας κοινής φορολογίας για τις διεθνείς ψηφιακές επιχειρήσεις, όπως η Google. Το καταλαβαίνουν όταν η κυβέρνησή τους αγοράζει τα όπλα που χρειάζεται για την άμυνα της χώρας όχι στην Ευρώπη αλλά αλλού».

Συνοψίζοντας, είπε ότι στη Γαλλία υπάρχει η φράση «δεν υπάρχει αγάπη, υπάρχουν μόνο αποδείξεις της αγάπης» και οι πολίτες περιμένουν αποδείξεις της αγάπης για την Ευρώπη από τις κυβερνήσεις μας.

Ο κ. Σαντεπί εξέφρασε την αλληλεγγύη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, λέγοντας ότι «όταν γίνεται μία επίθεση κατά του Τύπου είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας, γιατί χωρίς ελεύθερο Τύπο δεν υπάρχει δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή